Război în sânul Bisericii. IPS Teodosie ameninţă cu procese după ce a fost inculpat de DNA

Data:

Share post:

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a anunțat că îl va da în judecată pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Cel din urmă spune că acest demers al IPS Teodosie este „încă o amenințare calomniatoare” și că acuzația care îi este adusă este „absolut absurdă și fără conținut”.

Conflictul între Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a intrat într-o nouă fază. IPS Teodosie a anunțat, prin avocat, că îl dă în judecată pe Bănescu, acuzându-l că „încalcă grav legea penală, respectiv principiul prezumției de nevinovăție”, prin afirmațiile făcute după ce IPS Teodosie a fost inculpat de DNA.

De ce vrea IPS Teodosie să îl dea în judecată pe Bănescu

Anunțul a fost făcut de către Irina Luminiţa Stanciu, avocata lui IPS Teodosie, care a spus că Vasile Bănescu va fi dat în judecată legat de afirmațiile făcute în 18 ianuarie, la Euronews România, după ce Arhiepiscopului Tomisului i-a fost schimbată încadrarea din suspect în inculpat în dosarul în care este cercetat de DNA pentru cumpărare de influenţă.

„Domnul Vasile Bănescu folosește această ocazie pentru o răzbunare personală, fiind de notorietate conflictul deschis pe care îl are cu IPS Teodosie. Domnul Bănescu nu are autoritate morală, conduită și viață personală care să fie în acord cu morala creștină, fiind contestat de marea majoritate a creștinilor ortodocși. În atare condiții, domnul Bănescu face jocurile din interiorul BOR, și cred că ar trebui demarată o anchetă și o cercetare disciplinară în privința acestuia în interiorul Bisericii Ortodoxe Române. Voi sesiza instanța civilă cu acțiune având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva domnului Vasile Bănescu. Domnia sa ar trebui să caute adevărul la instituțiile statului”, a declarat avocata Irina Luminiţa Stanciu, mesajul video fiind postat de Arhiepiscopia Tomisului.

„Acuzația e absolut absurdă și fără conținut”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat, marți, afirmând, la Digi24, că este „încă o amenințare calomniatoare” și că acuzația care îi este adusă este „absolut absurdă și fără conținut”.

„Am decis să nu mai comentez încă o amenințare calomniatoare. Acuzația care mi-a fost adusă este absolut absurdă și fără conținut. Răspunsurile mele obiective la întrebările juste adresate într-o emisiune publică în cadrul căreia îmi împlineam obligațiile profesionale pot fi analizate de oricine. Absurdul amenințării cu darea mea în judecată, dincolo de absența totală a conținutului, e legat de faptul că eu reprezint, atunci când sunt prezent într-o emisiune sau în spațiul public mediatic, instituția Patriarhiei, nu pe mine însumi”, a declarat Bănescu la Digi24.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...