Superlativele Slatinei. Primăria a desemnat cetăţenii de onoare şi a premiat personalităţile anului trecut (FOTO&VIDEO)

Data:

Share post:

Gala Laureaţilor, eveniment organizat pentru a marca 656 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, a atins apogeul, marţi seara, cu Gala Superlativelor desfăşurată la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

În cadrul ceremoniei prezentate de actriţa Monica Davidescu, au fost premiate instituţiile din Slatina care au excelat anul trecut, printre acestea fiind Consiliul Judeţean Olt sau Inspectoratul Şcolar, dar şi persoanele care au reuşit să ducă numele oraşului pe cele mai înalte culmi.

Primarul Emil Moţ i-a premiat pe cei cinci cetăţeni de onoare ai oraşului, dar şi pe personalităţile anului trecut în sport, cultură, economie şi domeniul social.

„Evenimentul „Gala Laureaților”, ediția a VIII-a, a fost încheiată triumfal prin „Gala Superlativelor”, unde am premiat entități valoroase, persoane fizice și asociații culturale.

Cu bucurie, am conferit titluri prestigioase de „Personalitatea Anului” în diverse domenii, recunoscând excelența în contribuții notabile.

Am acordat cu cinste distincția de „Cetățean de Onoare al municipiului Slatina” către 5 personalități remarcabile.

Cu toții au contribuit semnificativ la prestigiul orașului, aducând recunoaștere atât la nivel național, cât și internațional.

Mulțumesc tuturor! Slatina se mândrește cu voi!”, a transmis Emil Moţ.

Doi profesori, doi medici şi un arhitect, cetăţeni de onoare

Titlul de cetăţean de onoare a fost conferit următorilor: arhitect Sever Mitrache, doctor Şerban Vifor Gabriel Berteşteanu, profesor Marius Perianu, doctor David Ion şi profesor Constantin Voinescu.

Arhitectul Severică Mitrache a primit titlul de cetățean de onoare pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina și pentru implicarea în construirea noului sediu al Judecătoriei Slatina, Casei Fântâneanu, amenajarea secției de istorie și cultură slătineană din cadrul Muzeului Județean Olt și a Complexului Sportiv 1 Mai Slatina.

Medicul Șerban Vifor Gabriel Berteșteanu a contribuit la dezvoltarea sistemului medical prin activitatea sa în domeniu, fiind doctor în științe medicale specializat pe chirurgie oncologică cervico facială participând la peste 6.000 de intervenții medicale.

Profesorul Marius Perianu s-a implicat activ in dezvoltarea educației atât pe plan local cât și national prin activitatea sa didactică fiind fiind coordonatorul lotului Olimpic de juniori la Matematică al României, Leader și Deputy Leader în cadrul Olimpiadelor Balcanice de Matematică desfășurate în Albania și Turcia;

Medicul  David Ion și-a dedicat cariera medicală pentru salvarea vieților omenești folosindu-și cunoștințele medicale și devenind un reputat medic cardiolog din municipiul nostru.

Profesorul Constantin Voinescu a avut o susţinută activitate culturală, publicând frecvent proză în presa literară.

Două tinere sportive, personalităţile anului în domeniul lor

În ceea ce priveşte sportul, personalităţile anului au fost desemnate handbalista Diana Lixăndroiu şi tenismena Andreea Jifcu.

Diana Lixăndroiu este componentă a lotului de handbal al echipei naționale de handbal a României și a echipei CSM Slatina.

În anul 2023, a fost medaliată cu bronz la Campionatul European desfășurat la Pitești și a participat cu lotul echipei feminine de handbal la Campionatul Mondial desfășurat în Danemarca, Suedia și Norvegia.

Andreea Jifcu este o tânără în vârstă de doar 15 ani, din Slatina, considerată o sportiva de aur a județului nostru, cu un potențial uriaș pentru a ajunge o sportivă de top. În prezent, Andreea Jifcu este legitimată la Clubul Sportiv Municipal Slatina și este pregătită de către antrenoarele Felicia Coneschi și Andreea Zanfir.

Are în palmares multe medalii obținute la campionatele naționale și internaționale iar în vara anului 2022 slătineanca a obținut, alături de lotul național de tenis de masă U15, titlul de campioană europeană. În anul 2023 a obținut medalia de aur la competiția TOP 16 U15, desfășurată la Dumbrăvița în județul Timiș.

 Umbrărescu, personalitatea anului în economie

Primăria Slatina a acordat distincţia de personalitatea anului în economie omului de afaceri Dorinel Umbrărescu a cărui firmă a constribuit decisiv la dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Olt prin construirea Drumului Expres Craiova-Piteşti.

Dorinel Umbrărescu a pus bazele celor două companii care i-au adus succesul, Technostrade și Spedition UMB, firmele care au construit şoseaua de mare viteză care tranzitează judeţul Olt.

Premiu pentru activităţi sociale

Personalitatea anului în domeniul social a fost desemnată Laura Popescu. Ajutată de echipa de proiecte sociale din cadrul ARTROM STEEL TUBES SA, este iniţiatoarea mai multor proiecte sociale care au avut un impact în comunitatea din judeţul Olt, dar şi în judeţul Caraş-Severin. În 2023, cel mai important proiect a fost Proiectul de Parteneriat Educațional privind prevenirea fenomenului de Bullying, denumit pe scurt “STOP BULLYING”, care s-a derulat la Slatina şi la Reşiţa.

La finalul evenimentului, Aurelian Temişan a susţinut un concert.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...