Reabilitarea drumurilor județene: CJ Olt atrage o finanțare externă de 50 milioane euro

Data:

Share post:

La 50 de milioane de euro se ridică valoarea investiţiei atrase de CJ Olt din fonduri europene pentru reabilitarea a două drumuri judeţene.

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional. Primul drum care va fi reabilitatea este DJ 679, documentaţia fiind aprobată în şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Olt. DJ 679 face legătura între judeţele Argeș şi Teleorman, respectiv între comuna Tufeni şi comuna Mihăeşti din județul Olt.

„Astăzi a fost un pas premergător în direcţia semnării contractelor de finanţare pentru ambele drumuri judeţene pe care le avem depuse pe Programul Operaţional Regional. Ambele drumuri împreună înseamnă 50 de milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Olt urmează să-i atragă prin Programul Operaţional Regional, exerciţiul proaspăt deschis.

Cred că e important, infrastructura rutieră înseamnă foarte mulţi bani, iar dacă nu identificăm măsuri pe fonduri europene sau Guvernul României nu deschide programe precum „Anghel Saligny” practic nu putem decât să o reparăm, investiţii majore nu se pot face din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, pentru că înseamnă foarte mulţi bani pe care nu-i avem. Tocmai de aceea, de fiecare dată când identificăm o măsură de infrastructură încercăm să o accesăm. Iată că suntem pe ultima sută de metri, chiar în perioada următoare vom semna ambele contracte, valoarea fondurilor atrase, pentru că o parte este şi cofinanţare pe care o va asigura Consiliul Judeţean Olt, înseamnă 50 de milioane de euro”, a declarat preşedintele CJ Olt Marius Oprescu.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...