Slatina are cinci staţii inteligente pentru închirierea bicicletelor. Proiectul este finanţat cu fonduri europene

Data:

Share post:

Primăria Slatina implementează un proiect cu fonduri europene prin care instalează în mai multe puncte din oraş terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, biciclete cu computer de bord, dar şi staţii pentru încărcarea bicicletelor şi vehiculelor inteligente.

Investiţia se ridică la cinci milioane lei, iar atât staţiile de încărcare cât şi terminalele pentru biciclete au fost deja instalate.

„Proiectul integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în:

  1. Realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente:

– terminale inteligente de închiriere a bicicletelor;

– 5 stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi);

– biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc;

– triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc;

– centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații;

– sistem de logistică și distribuție;

– stații de depanare de urgență a bicicletelor;

– kit echipamente mentenanță.

  1. Realizarea subsistemului suport pentru vehicule electrice:

– instalarea a 5 stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.).

– Fiecare stație va avea cu câte două locuri fiecare, și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran.

Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în municipiul Slatina.

Prezent, vineri, în cadrul emisiunii „Ora de educaţie” de la Olt Tv, primarul Emil Moţ a explicat care sunt obiectivele administraţiei locale privind oferirea de alternative verzi pentru transport.

„Este vorba despre micromobilitate. La această variantă pe care noi am reușit să o aducem la Slatina, avem și o altă variantă tot de micromobilitate, cu biciclete de închiriat pe care Primăria municipiului Slatina le va pune la dispoziție slătinenilor printr-un proiect pe fonduri europene. Din punctul meu de vedere, tot ce înseamnă parte de mobilitate, atât prin biciclete, cât și prin trotinete a fost atinsă. Trotinetele vor fi în diferite locuri în municipiul Slatina, Zahana, Parcul Tineretului, Esplanadă, acolo vor fi stațiile de unde le vom putea lua”, a declarat Emil Moț.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...