PNL Olt s-a făcut de râs în comuna olteană Perieţi după ce a rămas fără candidatul care mai bine de o lună a fost afişat pe bannere în localitate. Judecătoria i-a respins candidatura lui Costin Robert Vâlceleanu deoarece are o condamnare şi nu a intervenit reabilitarea. Liberalii au înscris pe repede înainte un alt candidat, Alexandru Florin Costea.
„De la vorbe – la fapte”, era sloganul sub care Costin Robert Vâlceleanu a candidat, însă tocmai faptele comise anterior i-au adus un dosar penal şi o condamnare, iar acum l-au împiedicat să candideze pentru un nou mandat.
Robert Vâlceleanu s-a înscris în cursa electorală sperând să fenteze vigilitatea membrilor Biroului Electoral de Circumscripţie Perieţi. Ceea ce a şi făcut! Însă candidatura sa a fost contestată în instanţă de primarul Răzvan Rada, iar Judecătoria Slatina a admis contestaţia.
Astfel, PNL a rămas fără candidat chiar cu o zi înainte de data limită de depunere a candidaturilor. Practic, în aproximativ 24 de ore de la pronunţarea Judecătoriei Slatina, liberalii au făcut „pe genunchi” o nouă candidatură, cu o nouă listă de semnături şi o nouă listă de consilieri locali.
Alexandru Florin Costea, de profesie inginer, este noul candidat al PNL la Primăria Perieţi. Doar că încă pe stradă sunt bannerele cu fostul candidat.
Condamnat pentru că a delapidat primăria, a vrut să redevină primar
În 2019, pe când era chiar primar al comunei Perieţi, Costin Robert Vâlceleanu, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare fiind găsit vinovat de delapidare.
Robert Vâlceleanu, a fost reţinut în mai 2017, pentru 24 de ore, într-un dosar penal privind infracţiunile de delapidare şi fals intelectual, după ce edilul şi-ar fi însuşit bani din casierie în baza unor facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, din mai 2017, patru angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi şi ordonatorul de credit (n.r. – primarul) al instituţiei au fost inculpaţi într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.
Procurorii au stabilit că în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi şi-au însuşit sume de bani din casieria primăriei, pentru care au prezentat facturi fiscale şi chitanţe de la societăţi inactive. Totodată, inculpaţii au întocmit state de plată pentru prestaţii sociale fictive şi au încasat banii.