Semaforizare inteligentă în Slatina: Ce presupune investiția de 13 milioane lei, fonduri europene

Data:

Share post:

Proiectul privind semaforizarea inteligentă a celor mai aglomerate intersecţii din Slatina prinde contur. Investiţia are o valoare de 13 milioane lei, proiectul implementat de Primăria Slatina cu finanţare europeană.

Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declarat că proiectul vizează implementarea managementului inteligent al traficului rutier în cele mai aglomerate cinci intersecţii din municipiu. Totodată, sunt vizate şi patru treceri de pietoni din oraş.

„Este vorba de managementul traficului rutier, este un proiect pe fonduri europene în valoare de 13 milioane de lei. Această semaforizare inteligentă ajută foarte mult la decongestionarea traficului în municipiul nostru şi în oraş au fost montaţi deja stâlpii şi semafoarele noi. Este vorba despre cinci intersecţii grele, dacă pot să le numesc așa, în oraşul nostru, care vor fi modernizate şi se lucrează la ele. Este vorba despre intersecţia de la Poştă, intersecţia de la Vâlcea, intersecţia de la Piaţa Zahana, intersecţia de la ACR şi intersecţia de la Catedrală. Pe lângă aceste cinci intersecţii modernizate cu semafoare inteligente, vor mai fi şi patru treceri de pietoni: trecerea de pietoni de la Finanţe, cea de la Centrul Cultural Eugen Ionescu, trecerea de la Petrom, strada Cireașov și trecerea de pietoni de la spital”, a declarat Gigi Vîlceleanu, în emisiunea „Reporter 24”.

El a mai precizat că termenul de finalizare este 31 decembrie 2024, însă există speranţe că lucrările vor fi finalizate mai devreme.

„În momentul de față se lucrează la conexiuni. Aşteptăm ca cei de la compania de electricitate să facă toate racordurile necesare şi în momentul în care toate aceste lucruri vor fi gata – proiectul are termen de până la 31 decembrie, vom trece pe această semaforizare inteligentă. O să observaţi că traficul rutier va fi mult mai fluid, nu vei mai sta atât de mult la trecerile de pietoni, nu vei mai sta atât de mult în intersecţie. Mai ales, va fi un avantaj pentru transportul public local, pentru autobuze, care vor fi prioritizate”, a mai declarat viceprimarul.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...