Reportaj BBC. Orașul din România unde frații Tate și-au început ”imperiul”. Locuiau la bloc și nu aveau nici măcar o mașină

Data:

Share post:

Jurnaliștii de la BBC au realizat un reportaj despre controversații frați Tate, în care prezintă începuturile ”imperiului” lor din România, plecând din Săcele, un oraș din județul Brașov.

BBC: ”Vila de la capătul străzii Narciselor se află la capătul unui drum periculos, înconjurată de vârfurile acoperite de brad ale Munților Carpați. Prima adresă din România a lui Andrew Tate este departe de stilul de viață strălucitor cu care a defilat în București înainte de a fi reținut – este o clădire ghemuită, cu trei etaje și pereți galbeni, la mică distanță de satul Săcele.

Reportaj BBC. Orașul din România unde frații Tate și-au început ”imperiul”

Lungul drum până acolo dinspre București șerpuiește prin kilometri și kilometri de pădure înzăpezită, cu crengi înghețate până la vârfuri, cu munți înclinați spre orizont – este ca și cum ai conduce printr-o felicitare de Crăciun. La ieșirea din Săcele, pista înghețată se îngustează până la lățimea unei mașini pe măsură ce urcă spre vilă, cu o prăpastie abruptă pe o parte.” – scriu jurnaliștii britanici.

bbc

La acea vreme, frații tate nu aveau Ferrari. O Dacia și o Skoda stau parcate între nămeții de zăpadă afânată în fața clădirii.

Înăuntru, clădirea este împărțită în mici apartamente funcționale. Acolo, în apartamentele 9 și 17, frații Tate au început să-și construiască imperiul de afaceri din România.

Vasile Mezdrea, un dezvoltator local, le-a vândut proprietățile „în 2015, sau la începutul anului 2016” pentru mai puțin de 35.000 de euro fiecare.

„Au plătit în rate, pentru că nu aveau bani să cumpere apartamentele direct”, a spus el. „Nu aveau mașină în acele zile – își duceau prietenele la cumpărături cu taxiul.”

BBC
Reportaj BBC. Orașul din România unde frații Tate și-au început ”imperiul”

FOTO: Spitalul din Săcele

El spune că Andrew s-a mutat acolo cu o prietenă britanică, Melissa, care a cumpărat un al treilea apartament în același bloc.

Dar, potrivit localnicilor, ea nu era singura femeie care locuia acolo cu frații. Mai multe persoane le-au spus jurnaliștilor de la BBC că alte femei fie locuiau în apartamentele lor, fie veneau în vizită în mod regulat.

Unul dintre localnici, care nu a dorit să fie numit, a spus că a primit plângeri că în apartamentul de la parterul casei familiei Tates erau vizibile în mod clar femei dezbrăcate.

În bloc sunt puțini cei care își amintesc de familia Tate. Iar cei care își amintesc nu vor să vorbească în mod oficial.

„Erau disprețuitori, aroganți”, spune o localnică. Dar „foarte discreți – nu era muzică, nu erau bătăi”.

BBC

Ea mai spune că, la un moment dat, câinele fraților Tate, un ciobănesc german, a fost lăsat liber să se plimbe prin clădire și a atacat-o, provocând-ui răni.

Plângerile adresate fraților Tate ar fi rămas fără răspuns.

La șapte ani distanță, frații au acum – cel m ai probabil – o avere de milioane de euro, cu un stil de viață bucureștean, cu ceasuri de firmă, avioane private și un portofoliu imobiliar extins.

În Sacele, Vasile Mezdrea spune că frații Tate s-au mutat în România pentru că aici „au femei frumoase și este mai ieftin de trăit”. Dar el spune că frații aveau de atunci ambiții mai mari de Săcele. „Întotdeauna au vrut mai mult”, mi-a spus el.

Sebastian Vieru este un om de afaceri care i-a adus pentru prima dată pe frații Tate în România în 2014. Originar din regiunea Brașovului, din jurul orașului Săcele, domnul Vieru i-a adus cu avionul de mai multe ori, pentru a acționa ca antrenori și comentatori pentru spectacolele sale de lupte.

Domnul Vieru a fost cel care le-a spus fraților Tate despre noul bloc de apartamente al lui Vasile Mezdrea de lângă Săcele, spunându-le că dezvoltatorul are nevoie urgentă de fonduri pentru a termina clădirea și că vor obține apartamentele la un preț redus.

El spune că Andrew și Tristan Tate au adus ceva bani cu ei din Marea Britanie, dar că averea lor a crescut rapid odată ajunși în România.

Proprietățile din Sacele par să le fi adus foarte puțin profit. Le-au vândut câțiva ani mai târziu, când s-au mutat la București, pentru un profit de doar câteva mii de euro.

Dar au plecat din acel refugiu montan cu o nouă afacere: Talisman Enterprises își face banii din portaluri web, potrivit datelor oficiale din România citate de BBC News. Iar firma nu a mai înregistrat profit din 2017.

Sebastien Vieru spune că acționează în calitate de executor financiar pentru această societate, înregistrată la o adresă situată la 15 kilometri de Sacele, deținută până de curând de părinții lui Vieru.

De asemenea, el deține o participație de 10% într-o companie imobiliară numită War Room Vegas, înregistrată tot la aceeași adresă și deținută parțial de Andrew Tate.

Cealaltă este iubita lui Andrew, Georgiana Naghel, o fostă angajată în afacerea de lupte ”în cușcă” a lui Vieru.

În luna august a anului trecut, potrivit documentelor oficiale din România, atât Andrew, cât și Tristan i-au transferat acesteia toate acțiunile lor în Talisman Enterprises, precum și administrarea acesteia.

Transferul companiei către doamna Naghel, cetățean român, a avut loc la patru luni după ce poliția a început să îi investigheze pe frați. Nu există nicio dovadă că cele două acțiuni sunt legate între ele.

Talisman Enterprises este, de asemenea, asociată cu o altă societate în care Naghel figurează ca unic acționar, administrator și beneficiar; o firmă de consultanță în management numită New Era Learning, care a fost înființată în august 2022.

Nu există înregistrări financiare listate pentru această companie.

O a treia companie, o firmă de consultanță numită Groundbreaking Developments, a fost, de asemenea, transferată dnei Naghel în luna august. În octombrie, aceasta a fost vândută unei alte companii deținute de Abigail Tyson, despre care se crede că este o asociată apropiată a fraților Tate.

Doamna Naghel este în prezent în arest preventiv împreună cu frații Tate și cu un alt cetățean român, Luana Radu. Încă nu au fost formulate acuzații împotriva niciunuia dintre ei.

În ultimele câteva săptămâni, anchetatorii au confiscat o gamă largă de bunuri aparținând celor patru suspecți, inclusiv Talisman Enterprises.

De asemenea, aceștia au percheziționat o listă lungă de proprietăți aparținând fraților, inclusiv o întindere de teren în județul Brașov și case în București și în împrejurimi.

Au fost confiscate ceasuri de firmă, iar flota de mașini de lux a fraților a fost scoasă din complexul lor de tip depozit de la periferia capitalei.

23

Se presupune că o mare parte din averea fraților Tate ar putea proveni din investițiile lor într-un important lanț de cazinouri din România și din cursurile lor de formare online în ”modelul de masculinitate al lui Andrew Tate”.

Ancheta ar lămuri modul în care cei doi au trecut de la apartamentul lor ieftin din munți la lumea Bugatti-urilor, a trabucurilor și a avioanelor private cu care se laudă pe conturile lor de pe rețelele de socializare.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...