300 de copii au murit în cauza siropurilor pentru tuse de calitate inferioară fabricate în India – OMS. Ce conțin aceste siropuri

Data:

Share post:

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a afirmat ca 300 de copii au murit pana in prezent, din august 2022, in trei tari din cauza siropurilor pentru tuse de calitate inferioara fabricate in India.

OMS discuta acum problema cu asociatiile de producatori si cu societatea civila pentru a combate produsele medicale substandard si falsificate.

„Aceste consultari continua pe masura ce ne intensificam activitatea pentru a incuraja multiplele parti interesate sa previna, sa detecteze si sa raspunda la mai multe incidente. OMS revizuieste reglementarile existente in vederea efectuarii unor imbunatatiri in cazul in care acest lucru este necesar. Sprijinul asociatiilor si implicarea industriei este considerat esential”, a declarat purtatorul de cuvant al OMS pentru Economic Times.

OMS evalueaza daca aceste produse sunt necesare din punct de vedere medical pentru copii.

„Produsele medicale pentru tratamentul copiilor mici trebuie utilizate sub supravegherea unui furnizor de servicii medicale”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Pana in prezent, in cele trei tari in care a fost semnalata aceasta problema incepand cu luna august 2022, exista aproximativ 300 de decese, dar datele sunt inca colectate de la autoritatile locale, a mai spus purtatorul de cuvant al OMS.

Potrivit OMS, siropurile pentru tuse contineau cantitati „inacceptabile” de dietilenglicol si/sau etilenglicol. „Nivelurile au variat pentru detalii specifice ale testelor de laborator”, a adaugat acesta.

Intre timp, o comisie infiintata de India pentru a investiga „mortile misterioase” ale copiilor din Gambia, puse pe seama siropurilor pentru tuse fabricate de o companie indiana, nu a gasit nicio „dovada substantiala” pentru a stabili legatura de cauzalitate intre medicamente si decese.

Comisia, formata de guvernul indian sub conducerea renumitului farmacolog YK Gupta, si-a prezentat raportul autoritatii de reglementare a medicamentelor si ministerului Sanatatii in aceasta luna. „Comitetul a organizat 6-7 intalniri, dar nu a gasit suficiente dovezi pentru a gasi o legatura intre cele doua. OMS a fost chiar rugata sa trimita raportul de evaluare a cauzalitatii, dar a informat ca nu este domeniul lor de competenta”, a declarat una dintre persoane.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...