Români executaţi în stil mafiot după o urmărire pe străzile din Belgia

Data:

Share post:

Un tânăr a murit şi altul a ajuns în stare gravă la spital, cu o rană împuşcată în zona capului, după urmărire pe străzile din Belgia. Incidentul a avut loc în cursul nopții de duminică spre luni, în localitatea Wandre, din Belgia. Totul la finalul unei urmăriri între un Volkswagen Passat în care erau români și un Audi cu cinci turci.

Unul dintre ocupanţii Passat-ului bărbat a fost împușcat mortal, iar un altul a fost grav rănit, după ce a fost împușcat în cap, ambii români.

Luni, în jurul orei 2 dimineața, în Wandre s-au tras mai multe focuri de armă. Puțin mai devreme, un incident pe autostrada de lângă Herstal implicase ocupanții a două autoturisme. Un Volkswagen Passat înmatriculat în Franța, cu patru români, și un Audi cu cinci turci. Aceștia din urmă se întorceau de la o nuntă în Aix-la-Chapelle. O șicanare în trafic, înjurături, provocări de la distanță, apoi o urmărire pe străzile din Belgia, între Herstal și Wandre. Românii au pornit în urmărirea turcilor, care, se pare, în timp ce fugeau au sunat după întăriri. Turcii s-au îndreptat apoi spre rue du Pont din localitatea Wandre. Cele două vehicule au oprit nu departe de școala primară.

Românii au coborât din mașina lor și s-au îndreptat spre Audi. Atunci, un bărbat înarmat s-a apropiat ei. Dându-și seama de amenințare, românii s-au întors repede Passat, pentru a fugi. Au fost trase mai multe focuri de armă și doi pasageri din mașină au fost loviți. Șoferul român a plecat atunci în direcția secției de poliție de pe rue Natalis, din Liège, cu cei doi oameni împușcați în mașină, pentru a se refugia și apoi a explica ceea ce se întâmplase mai devreme.

Urmărire pe străzile din Belgia terminată tragic

Din păcate, nu a mai fost nimic de făcut pentru unul dintre cei doi bărbați răniți. A murit în maţină. Al doilea, lovit de un glonț în cap, a fost îngrijit de medicul de pe ambulanța chemată imediat la faţa locului. Apoi a fost dus la un spital din regiunea Liège în stare gravă. Cei cinci ocupanți turci ai autoturismului Audi, toți domiciliați în regiunea Liège, s-au prezentat la secția de poliție din Liège, pentru a spune versiunea lor despre ceea ce s-a întâmplat. În timp ce erau acolo ca martori, cei cinci turci au fost arestați.

Investigația a fost preluată de secția de omucideri a poliției judiciare federale din Liège. La fața locului au fost găsite mai multe cartușe de gloanțe. Deocamdată nu există dovezi că vreunul dintre cei cinci ocupanți ai mașinii Audi este cel care a tras în români. Cert este că au mers în Wandre pentru că știau că acolo vor primi întăriri, arată Libertatea.

Familia celui decedat încearcă acum să repatrieze trupul neînsufleţit al tânărului. Din păcate, aceştia nu dispun de banii necesari, iar apropiaţii au declanşat o strângere de fonduri pentru a se aduna banii necesari repatrierii.

Cei care vor să ajute familia tânărului pot dona la următoarele conturi:

RO46BREL0005531716080100
Banca Transilvania
RO66BTRLRONCRT0CK3517201 RON
RO13BTRLEURCRT0CK3517201 Euro

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...