România TV își cere scuze că a invitat în studio o politiciană putinistă controversată

Data:

Share post:

România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a dat publicității un comunicat în care își cere scuze că a invitat-o în emisiunea „Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu, pe Marina Tauber, membră a partidului finanțat în Republica Moldova de un alt fugar.

Partidul Șor este fondat de Ilan Șor, fost primar din Bălți, condamnat în 2017 pentru „furtul secolului”, o fraudă de 1 miliard de dolari de la trei bănci moldovenești în 2014. Curtea Constituțională din Republica Moldova analizează scoaterea în afara legii a acestui partid, din care face parte și Marina Tauber, pentru că s-a dovedit că este finanțat masiv din Rusia.

Reacția RTV vine după ce un deputat și mai multe voci ale societății civile au cerut interzicerea postului, care face propagandă putinistă pe față, de un an de zile, de când Rusia a invadat militar Ucraina.

România TV a transmis, în comunicatul publicat pe site-ul postului, că „nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor”.

Marina Tauber, care este vicepreședinte și deputat al partidului pro-rus Șor, a fost invitată în emisiunea de la România TV în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...