România TV își cere scuze că a invitat în studio o politiciană putinistă controversată

Data:

Share post:

România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a dat publicității un comunicat în care își cere scuze că a invitat-o în emisiunea „Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu, pe Marina Tauber, membră a partidului finanțat în Republica Moldova de un alt fugar.

Partidul Șor este fondat de Ilan Șor, fost primar din Bălți, condamnat în 2017 pentru „furtul secolului”, o fraudă de 1 miliard de dolari de la trei bănci moldovenești în 2014. Curtea Constituțională din Republica Moldova analizează scoaterea în afara legii a acestui partid, din care face parte și Marina Tauber, pentru că s-a dovedit că este finanțat masiv din Rusia.

Reacția RTV vine după ce un deputat și mai multe voci ale societății civile au cerut interzicerea postului, care face propagandă putinistă pe față, de un an de zile, de când Rusia a invadat militar Ucraina.

România TV a transmis, în comunicatul publicat pe site-ul postului, că „nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor”.

Marina Tauber, care este vicepreședinte și deputat al partidului pro-rus Șor, a fost invitată în emisiunea de la România TV în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...