Preţurile la alimente au crescut enorm în ultimii ani, însă în această primăvară fenomenul a devenit mai drastic. Astfel, roșiile oltenești au ajuns să coste în Ardeal, 65 de lei kilogramul. Asta în contextul în care un kilogram de carne costa aproximativ 25 de lei.
Preţul este practicat în piața agroalimentară din centrul Municipiului Alba Iulia. Tot aici un kilogram de castraveți autohtoni se vinde cu 35 de lei. Se găsesc și roșii la prețuri mai mici între 17 și 20 de lei kilogramul, dar acestea sunt de import, din Spania sau Ungaria.
”Paștele vine foarte devreme, oamenii au făcut încălzire (n.r. au încălzit serele în care au fost crescute roșiile) și ele sunt scumpe. La castraveți prețurile sunt de 30 lei, roșiile, 60 – 65 lei, față de alea de import care sezonul lor este iarna la noi acum încep”, a explicat pentru alba24.ro o vânzătoare.
Având în vedere preţurile oamenii nu prea se înghesuie să cumpere.