Dan Diaconescu, fostul patron OTV, acuzat că ar fi vrut să cumpere virginitatea unei minore

Data:

Share post:

Procurorii au descins astăzi la locuinţa din București a fostului patron OTV Dan Diaconescu. Acesta a fost dus la audieri după ce a fost acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două minore gemene.

Polițiștii din Biroul Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au făcut o percheziție la locuința din București a lui Dan Diaconescu, au declarat surese judiciare citate de G4Media.

Dosarul penal ar fi fost deschis ca urmare a unei sesizări din oficiu, din data de 15 martie a.c., a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Constanța, Biroul Investigații Criminale, au precizat anchetatorii.

Potrivit sursei citate Dan Diaconescu ar fi acuzat că ar fi vrut să cumpere virginitatea unei minore și că ar fi plătit două gemene pentru relații sexuale. Procurorii îl suspectează de act sexual cu minori în formă continuată și prostituție în formă continuată.

Care sunt acuzaţiile 

Acesta ar fi făcut sex în 2020 și 2021, contracost, cu o minoră de 15 ani, deși știa vârsta acesteia, și ulterior cu sora ei geamănă. Faptele s-ar fi petrecut în Constanța și București. Tot în perioada respectivă, Diaconescu, fostul șef OTV, ar fi încercat să plătească o altă minoră pentru a o dezvirgina. Una dintre gemene l-ar fi mințit că are o prietenă minoră, l-a filmat și, ulterior, l-au șantajat pentru bani.

Cine este Dan Diaconescu

Dan Diaconescu a fost patronul televiziunii de cancan Oglinda TV (OTV) și, ulterior, pe seama notorietății, folosind mesaje extremiste și foarte populiste a fondat Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) care a ajuns la 15% și a obținut 21 de senatori și 47 de deputați la alegerile generale din 2012. Ulterior, parlamentarii s-au răsfirat în alte formațiuni politice, iar PP-DD și OTV au dispărut de pe scena publică.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv pentru șantaj, la 5 ani jumătate de închisoare cu executare, în 2015. Diaconescu a fost eliberat după aproape 3 ani, în 2017.

În ultima perioadă, Diaconescu a fost apropiat de AUR, fapt subliniat chiar de liderul formațiunii extremiste George Simion care a făcut mai multe postări despre relația celor doi. Diaconescu apare și într-o poză la nunta lui George Simion din 2022, alături de Mirel Palada, Victor Ciutacu și Robert Turcescu. Diaconescu ar fi unul dintre nașii lui George Simion care s-a căsătorit în 27 august 2022, conform mai multor surse media și a unor anunțuri făcute înainte de nuntă, dar nu apare în biserică alături de Simion.

În prezent, în Parlament există un proiect legislativ conform căruia orice act sexual cu minori, fie că este cu consimțământ sau fără, ar putea fi considerat viol dacă proiectul va fi votat, potrivit G4Media.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...