Rotativa guvernamentală ar putea avea loc după 1 iulie

Data:

Share post:

Europarlamentarul Dragoş Benea (PSD) a declarat marţi seară, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că rotativa guvernamentală va fi făcută odată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie.

El a menţionat că nu este o problemă o întârziere de o lună, ci important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute.

Europarlamentarul PSD a afirmat că ”rotativa guvernamentală va fi o dată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie”. ”Eu ştiu că prima zi în care poţi face rectificarea bugetară este 1 iulie. După 1 iulie, în luna iulie, când e şi vacanţă parlamentară. (..) Cred că aşa se va întâmpla”, a precizat el.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi viitorul premier, eurodeputatul PSD a spus: ”Evident, la această oră dânsul este nominalizarea, este stabilit în interiorul partidului, vedem ce va face preşedintele Iohannis. Nu cred că există elemente, indicii rezonabile, care să ducă la un alt deznodământ”.

Despre amânarea cu o lună a acestei rotaţii a premierilor, Benea a arătat că nu o consideră un semn de slăbiciune. ”Categoric, liderul PSD a avut întotdeauna ultimul cuvânt, dar nu aş vedea ca un semn de slăbiciune că ceva ce trebuia să se întâmple în jurul lunii iunie se va întâmpla la 1 iulie, cu o lună mai târziu, important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, şi din punct de vedere politic dar şi administrativ, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute. (..) Nu văd o problemă să se întârzie o lună”, a spus el, potrivit news.ro.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...