Rotativa guvernamentală ar putea avea loc după 1 iulie

Data:

Share post:

Europarlamentarul Dragoş Benea (PSD) a declarat marţi seară, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că rotativa guvernamentală va fi făcută odată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie.

El a menţionat că nu este o problemă o întârziere de o lună, ci important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute.

Europarlamentarul PSD a afirmat că ”rotativa guvernamentală va fi o dată cu rectificarea bugetară, deci asta înseamnă că după 1 iulie”. ”Eu ştiu că prima zi în care poţi face rectificarea bugetară este 1 iulie. După 1 iulie, în luna iulie, când e şi vacanţă parlamentară. (..) Cred că aşa se va întâmpla”, a precizat el.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu va fi viitorul premier, eurodeputatul PSD a spus: ”Evident, la această oră dânsul este nominalizarea, este stabilit în interiorul partidului, vedem ce va face preşedintele Iohannis. Nu cred că există elemente, indicii rezonabile, care să ducă la un alt deznodământ”.

Despre amânarea cu o lună a acestei rotaţii a premierilor, Benea a arătat că nu o consideră un semn de slăbiciune. ”Categoric, liderul PSD a avut întotdeauna ultimul cuvânt, dar nu aş vedea ca un semn de slăbiciune că ceva ce trebuia să se întâmple în jurul lunii iunie se va întâmpla la 1 iulie, cu o lună mai târziu, important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, şi din punct de vedere politic dar şi administrativ, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute. (..) Nu văd o problemă să se întârzie o lună”, a spus el, potrivit news.ro.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...