S-a anunţat termenul oficial de când se reia plata taxei de la Feteşti

Data:

Share post:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat astăzi data oficială de la care şoferii vor trebui să achite din nou taxa de pod de la Feteşti.

Astfel, aceasta va trebui să fie plătită începând de VINERI, 14 iulie.

„Marţi, 11.07.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 633/2023 Ordinul nr. 1.387/2023 pentru încetarea aplicabilităţii Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor şi infrastructurii nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. Astfel, începând de vineri, 14.07.2023, ora 00:00, achitarea peajului pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Feteşti – Cernavodă redevine obligatorie pentru participanţii la trafic”, precizează CNAIR.

Taxă suspendată pe 1 iunie

Taxa de pod de la Feteşti a fost suspendată începând de pe 1 iunie. CNAIR anunţa atunci că măsura urma să fie în vigoare până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, iar printre acestea se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...