S-a redeschis Piaţa Volantă din Slatina. Ministrul Agriculturii, prezent la deschidere (FOTO)

Data:

Share post:

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, a fost prezent, duminică, la redeschiderea Pieţei Producătorilor Olteni din proximitatea Consiliului Judeţean Olt. Este vorba despre un proiect de succes desfăşurat în fiecare an de CJ Olt şi producătorii olteni, în centrul Slatinei, unde consumatorii pot găsi produse autentice.

La inaugurare au fost prezenţi, de asemenea, vicepreşedinţii CJ Olt Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu, dar şi deputaţii Marius Iancu şi Emil Albotă.

„Mă bucur să mă întorc acasă, după o săptămână grea. Vreau să felicit conducerea Consiliului Judeţean pentru această idee care a fost transformată într-o tradiţie. Pentru noi şi pentru toată lumea, patriotismul economic primează, trebuie să cumpărăm produse, legume, de la fermierii noştri, trebuie să îi ajutăm şi sunt sigur că împreună vom reuşi şi agricultura românească va merge din ce în ce mai bine. Am avut o săptămână cu patru acte normative importante pentru fermierii noştri, iar unul dintre acestea a fost Hotărârea de Guvern prin care am prelungit Programul Tomata. Din cauza schimbărilor climatice de primăvară, roşiile nu s-au copt şi pentru a nu grăbi coacerea, am hotărât prelungirea cu încă 15 zile. Îi ajută foarte mult acest lucru pentru valorificarea celor trei tone pe care trebuie să aducă documente justificative şi, bineînţeles, să primească subvenţia”, a declarat ministrul Agriculturii.

Întrebat de preţurile practicate de producători, ministrul a replicat că acestea reflectă munca oamenilor.

„Preţurile sunt foarte bune. Cred că pentru munca pe care o fac producătorii agricoli, preţurile sunt foarte bune şi cred că slătinenii, dacă vor cumpăra o dată produse româneşti, cu gustul autentic, se vor întoarce. Mă bucur că, în fiecare săptămână, avem de unde să ne procurăm legume şi fructe proaspete”, a declarat Florin Barbu.

Piaţa Volantă din Slatina, replicată în mai multe judeţe

Piaţa Volantă reprezintă un proiect pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale  și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Modelul a fost preluat de Ministerul Agriculturii şi în mai multe judeţe din ţară.

„A fost o mândrie pentru noi după ce modelul acestei pieţe volante a fost preluat în mai multe judeţe din ţară. Anul acesta am venit cu o schimbare şi am mutat Piaţa Volantă de sâmbătă, duminică, cu speranţa că este mai uşor pentru cetăţeni să vină. Cu siguranţă, o să avem parte de mulţi producători, dar şi de oameni care să vină să le cumpere produsele. Suntem alături de ei şi sprijinim producătorii locali cu tot ce putem. Piaţa va fi deschisă în fiecare zi de duminică, până în luna noiembrie, ca în fiecare an”, a declarat Ionuţ Ivan.

„Ăştia suntem şi aşteptăm consumatorii să cumpere cu încredere”

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, Florin Ciobanu, spune că Piaţa Volantă este un bun prilej pentru consumatori să-i vadă pe cei care cultivă produsele şi să cumpere direct de la ei.

„Preţurile sunt preţurile de producător. Ştim cu toţii ce preţuri imense avem la producţia de legume, din cauza creşterilor la input-uri. Mulţumim, pe această cale, Consilului Judeţean că ne-a fost aproape de fiecare dată când producătorii au dorit să vină în mijlocul oraşului să-şi prezinte produsele. Este o metodă de promovare, care să rezovăm aceste probleme care apar de multe ori cum că aceste legume româneşti nu sunt conforme. Noi am făcut teste pentru primii şase producători care sunt astăzi în piaţă. Suntem conformi, legumele sunt bune pentru consum. Ne prezentăm, ne promovăm! Ăştia suntem şi aşteptăm consumatorii să cumpere cu încredere. E greşit spus că preţurile la ţăranul român ar trebui să fie mai mici decât cele din import. Din contră! Noi venim cu produse proaspete, cu gust!”, a declarat Florin Ciobanu.

Piaţa Producătorilor Agricoli din Olt va fi deschisă în fiecare duminică, între 8.00 şi 16.00, până în luna noiembrie.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...