Siminica Mirea (PSD Olt), despre plafonarea preţului la raft: Fermierii nu trebuie să-și facă griji!

Data:

Share post:

Senatorul PSD Olt Siminica Mirea îi asigură pe fermieri că înţelegerea Guvernului cu lanţurile de supermarketuri de a ieftini produsele de bază nu-i va afecta pe producători.

Mai exact, de la 1 august, se va plafona adaosul comercial și se vor suspenda temporar „taxele de raft” pentru opt categorii de produse, inclusiv pâine, carne, ulei, ouă, lapte și brânzeturi, făină și mălai, cartofi, legume și fructe proaspete, arată, într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul social-democrat.

„Fermierii nu trebuie să-și facă griji! Modelul plafonării adaosului comercial nu îi va afecta. Această măsură se aplică doar procesatorilor și comercianților și, prin urmare, nu se va pune o povară suplimentară asupra fermierilor pentru ieftinirea alimentelor. Scopul nostru este să protejăm lanțul de aprovizionare și să asigurăm un echilibru corect între toți actorii implicați.

Ne dorim un sistem echitabil și transparent, care să protejeze atât fermierii, cât și consumatorii. Colaborăm cu toți actorii implicați pentru a realiza obiectivul nostru de a aduce o scădere semnificativă a prețurilor și de a promova stabilitatea economică.

Vă asigurăm că angajamentul nostru este de a veni în sprijinul cetățenilor cu venituri mici și medii, protejându-i de impactul inflației și asigurându-le acces la produse indispensabile”, a scris, pe Facebook, Siminica Mirea.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...