Sindicatele din Educaţie anunţă că vor onora orice invitaţie oficială la negocieri

Data:

Share post:

Sindicatele din Educaţie au transmis astăzi că vor participa la orice rundă de negocieri, în orice zi şi la orice oră. Anunţul vine în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunţat astăzi că este dispus să negocieze cu sindicatele şi în weekend pentru a evita greva generală din învăţământ.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”SPIRU HARET” şi Federaţia Naţională Sindicală ”ALMA MATER“, în numele salariaţilor din învăţământ ale căror drepturi şi interese le reprezintă, vor onora orice invitaţie oficială la negocieri venită din partea Guvernului României”, au transmis federaţiile sindicale, într-un comunicat de presă comun.

Sindicaliştii afirmă că, din anul 2021, au tras foarte multe semnale de alarmă. ”Am trimis zeci de scrisori şi comunicate, am organizat mai multe acţiuni de protest, însă, de fiecare dată, discuţiile nu au avut rezultatul aşteptat de membrii de sindicat. De cele mai multe ori, ni s-au făcut doar promisiuni, care nu au fost onorate”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia fac un rezumat al acţiunilor de protest avute din anul 2021 şi până în prezent, când s-a luat decizia declanşării grevei generale.

Sindicaliştii precizează că, de luni, se va intra în grevă generală. Tot vineri, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că este dispus oricând să discute, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a evita greva generală şi a adăugat că a stat de vorbă şi cu premierul Nicolae Ciucă, iar acest are o disponiblitate similară la dialog.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponiblitate similară la dialog”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

 

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...