Societatea de Drumuri a CJ Dolj, dotată cu două utilaje multifuncționale moderne în valoare de un milion de euro

Data:

Share post:

Dotările proprii de care dispune Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) din subordinea Consiliului Județean (CJ) Dolj au fost completate cu două utilaje multifuncționale moderne, în valoare de aproximativ un milion de euro, procurate cu finanțare asigurată din bugetul instituției, anunță, într-un comunicat de presă, reprezentanții CJ Dolj. 

Achiziția urcă la 47 numărul utilajelor din parcul auto al SPLDP, în cea mai mare parte autospeciale noi, ca rezultat al strategiei investiționale promovate în ultimii ani de către CJ Dolj, consolidând astfel statutul de societate performantă și profitabilă.

„Ne aflăm astăzi la SPLDP pentru a marca recepționarea unei noi investiții pe care CJ Dolj a derulat-o în ceea ce privește dotarea societății. Este vorba despre 2 utilaje multifuncționale tip Unimog, pentru care am alocat aproximativ un milion de euro – echipamente performante, adevărate vârfuri de gamă, care pot fi folosite atât pentru activități de deszăpezire, cât și pentru lucrări de întreținere a drumurilor.

Această achiziție vine să întregească un parc auto bine pus la punct, care cuprinde 47 de utilaje, majoritatea noi. Este și rezultatul faptului că, doar în ultimii ani, circa 4 milioane de euro au fost investite în această societate din subordinea CJ Dolj, pentru completarea dotărilor. Dacă acum vorbim despre recepționarea a 2 autospeciale tip Unimog, trebuie precizat că, în ultimii ani, au mai fost cumpărate alte 2, precum și autogredere, buldoexcavatoare sau camioane.

Ne-am propus să menținem societatea noastră de profil la standarde înalte pentru că, de-a lungul timpului, și-a dovedit utilitatea. SPLDP are de administrat o rețea vastă de drumuri județene, de aproximativ 1.100 de kilometri, și o face chiar foarte bine, fie că vorbim despre întreținerea drumurilor și asfaltări, fie despre deszăpezire.

Vă asigur că vom continua politica noastră de investiții pe măsură ce ne va permite bugetul, deoarece, așa cum s-a demonstrat, utilajele performante oferă și lucrări de calitate. Vă mai pot spune că, în ultimii ani, societatea noastră de drumuri și poduri a înregistrat constant profit“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA | Variantele comode și rapide pentru plata taxelor și impozitelor, ignorate. S-a creat aglomerație la ghișee chiar din prima zi de încasare

La rândul său, directorul general al SPLDP SA, Alin Golumbeanu, a subliniat faptul că societatea s-a aprovizionat deja și cu materialele antiderapante folosite în activitățile de deszăpezire.

„Pe lângă echipamentele proprii, avem încheiate contracte cu terții pentru alte 70 de utilaje diverse, care ne vor fi puse la dispoziție dacă situația o va impune și pentru care nu plătim tarife de staționare.

Trebuie spus că avem asigurate, în depozitele noastre, și materialele antiderapante necesare pentru întreținerea drumurilor județene în timpul sezonului rece: aproximativ 2.500 de tone de sare și 5.000 de tone de nisip“, a precizat directorul general al SPLDP SA, Alin Golumbeanu.

Dotările proprii ale SPLDP au fost prezentate vineri, în cadrul unui eveniment la care au mai participat vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și secretarul general al județului, Cristian Șovăilă.

 

Articole similare

Percheziţii într-un dosar de evaziune şi contrabandă: Bijuterii şi importante sume de bani, găsite de poliţişti la locuinţa unei tinere din Slatina

Două percheziţii au fost desfăşurate, în această dimineaţă, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt,...

Se lucrează pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Imagini de pe şantier (FOTO)

Se lucrează intens pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, transmit reprezentanţii Direcţiei Drumuri şi Poduri Craiova. Potrivit sursei...

Primarul fugar Cherecheş s-ar fi refugiat pe o insulă din Italia alături de mama şi soţia sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a...

Subprefectul de Olt reclamă că a răcit la plămâni pentru că prefectul n-a reparat centrala termică. Angajaţii prefecturii, nevoiţi să muncească în frig

Subprefectul de Olt Ana Maria Ciauşu reclamă, pe contul său de Facebook, că a răcit la plămâni deoarece...