Sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor şi a concursurilor naţionale din acest an au fost majorate. Cât primeşte fiecare categorie

Data:

Share post:

Ministrul Educaţiei a semnat un ordin prin care toți cei implicați în derularea examenelor primesc mai mulți bani. Sumele au fost majorate în medie cu 30%.

”Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul nr. 4.483/2023. Prin semnarea acestuia cresc sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor şi a concursurilor naţionale 2023, pentru a reconfirma importanţa acestor activităţi şi pe aceea a participării personalului didactic şi didactic auxiliar la desfăşurarea lor. Ordinul prevede creşterea sumelor şi pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal, profesional şi dual pentru anul şcolar 2023 – 2024 şi în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2023”, informează vineri Ministerul Educaţiei.

Media creşterilor este de 30% faţă de anul 2022. Aceasta se aplică pentru toate tipurile de activităţi din cadrul comisiilor.

În cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată. În anul 2022 era achitată suma de 11 lei/lucrare corectată.

În cadrul examenului naţional de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată. Cu un an mai devreme suma era de de 14 lei/lucrare corectată.

Pentru profesorii asistenţi la evaluarea naţională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, faţă de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenţi în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, faţă de 120 de lei/zi în anul 2022, arată News.ro.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...