Sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor şi a concursurilor naţionale din acest an au fost majorate. Cât primeşte fiecare categorie

Data:

Share post:

Ministrul Educaţiei a semnat un ordin prin care toți cei implicați în derularea examenelor primesc mai mulți bani. Sumele au fost majorate în medie cu 30%.

”Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul nr. 4.483/2023. Prin semnarea acestuia cresc sumele acordate tuturor celor care se implică în derularea examenelor şi a concursurilor naţionale 2023, pentru a reconfirma importanţa acestor activităţi şi pe aceea a participării personalului didactic şi didactic auxiliar la desfăşurarea lor. Ordinul prevede creşterea sumelor şi pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal, profesional şi dual pentru anul şcolar 2023 – 2024 şi în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2023”, informează vineri Ministerul Educaţiei.

Media creşterilor este de 30% faţă de anul 2022. Aceasta se aplică pentru toate tipurile de activităţi din cadrul comisiilor.

În cadrul evaluării naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată. În anul 2022 era achitată suma de 11 lei/lucrare corectată.

În cadrul examenului naţional de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată. Cu un an mai devreme suma era de de 14 lei/lucrare corectată.

Pentru profesorii asistenţi la evaluarea naţională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, faţă de 110 lei în anul 2022, în timp ce pentru profesorii asistenţi în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, faţă de 120 de lei/zi în anul 2022, arată News.ro.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...