Sute de biserici din Teleorman, amendate de ISU pentru nerespectarea normelor de siguranţă la incendiu

Data:

Share post:

Aproape 500 de sancţiuni au fost aplicate de pompierii din Teleorman, în ultimul an, bisericilor şi altor lăcaşe de cult din judeţ pentru nerespectarea normelor de siguranţă la incendiu. Patru biserici au fost şi amendate, cea mai mare amendă ajungând la 2.500 lei.

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale, am solicitat ISU o situaţie cu numărul sancțiunilor, dacă acestea au existat, aplicate în perioada 31 martie 2022 – 1 martie 2023, aplicate lăcașelor de cult din judeţul Teleorman, pentru nerespectarea regulilor privind prevenirea și stingerea incendiilor.

Potrivit răspunsului ISU Teleorman, inspectorii de prevenire din cadrul unităţii noastre au efectuat controale de specialitate pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor la unitățile de cult din localitățile Poeni, Talpa, Blejeşti, Purani, Drăgăneşti Vlaşca, Zimnicea, Furculeşti, Videle, Roşiorii de Vede, Viişoara, Poroschia, Putineiu, Crângeni, Lisa, Nanov, Răsmireşti, Frăsinet, Zâmbreasca, Salcia, Alexandria, Drăcşănei, Mârzăneşti, Necşeşti, Brânceni, Beuca, Botoroaga, Sfinteşti, Olteni, Saelele, Tatărăştii de Sus, Vităneşti, Orbeasca de Sus, Tătărăștii de Jos, Lunca, Gălăţeni, Stejaru, Măgura, Conţeşti, Vârtoape, Troianul, Siliştea, Bujoru, Ţigăneşti, Peretu, Năsturelu, Zimnicele, Beciu, Nenciulești, Bragadiru, Bujoreni şi Plopii Slăviteşti.

Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate 491 de sancțiuni contravenționale, dintre care patru amenzi, astfel: 2.500 de lei la o unitate de cult din localitatea Poeni, 1.000 de lei la o unitate de cult din oraşul Videle, 1.000 de lei la o unitate de cult din Peretu şi 500 de lei la unitatea de cult din localitatea Bujoreni.

„Menționăm ca obiectivul principal al acestor controale nu este acela de sancţionare a deficiențelor, ci de înlăturare/remediere a problemelor pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor, astfel încât fiecare cetățean sa beneficieze de un plus de siguranță pe timpul participării la activitățile religioase. Vă reamintim faptul că activitatea pompierilor se derulează în sprijinul şi pentru oameni, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea actiunilor de prevenire şi gestionare a situațiilor de urgență”, transmite ISU Teleorman.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...