Sute de panouri fotovoltaice pentru un spital din Olt. CJ a aprobat documentaţia

Data:

Share post:

Aleşii judeţeni au aprobat, joi, documentaţia pentru înfiinţarea unui sistem cu aproape 700 de panouri fotovoltaice, la Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci. Valoarea investiţiei depăşeşte 3,5 milioane lei.

Proiectul vizează, în principal, achiziţia a 684 de panouri fotovoltaice şi a patur invertoare. Totodată, investiţia va acoperi şi împrejmuirea terenului unde sunt amplasate panourilor, stâlpii de iluminat şi sistemul de monitorizare.

„Energia electrică care va fi produsă de sistemul cu panouri fotovoltaice va fi utilizată de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci pentru consumul propriu, iar surplusul va fi injectat în rețeaua națională.

Investiția se va realiza pe terenul proprietate publică a județului Olt, aflat în administrarea Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și va duce la scăderea cheltuielilor cu energia electrică ale acestui spital, ținând cont de faptul că unitate sanitară utilizează în prezent centrale electrice pentru încălzirea spațiilor în care își desfășoară activitatea, astfel că spitalul are un consum foarte mare de energie electrică, precum și cheltuieli foarte mari pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare ale acestuia.

Sistemul fotovoltaic propus nu necesită alocare de utilități suplimentare și va fi conectat la rețeaua de alimentare cu energie electrică utilizată de Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre aprobate de CJ Olt.

În urmă cu o lună, consilierii judeţeni au aprobat proiectul „Sistem fotovoltaic On Grid având Pi -100 kWp” şi cheltuielile legate de acest proiect. Proiectul va fi finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) şi va permite CJ Olt să devină prosumator.

În urma implementării acestui proiect, cheltuielile forului judeţean şi instituţiilor din subordine pentru energia electrică vor scădea aproape de zero.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...