Tânărul din Dolj reţinut din greşeală pentru uciderea afaceristului Adrian Kreiner dă în judecată Poliţia. „M-au lovit cu picioarele”

Data:

Share post:

Tânărul din Dolj ridicat din greşeală de poliţişti ca suspect în cazul uciderii unui om de afaceri din Sibiu afirmă că va da Poliţia în judecată. Bărbatul, care a fost lăsat ulterior să plece, spune că a fost lovit cu picioarele şi cu pumnul în faţa familiei şi a unui vecin şi că după acest incident nu îşi mai găseşte de lucru.

El povesteşte că a fost luat de poliţişti pentru că cineva l-a „recunoscut după pozele de pe Facebook” drept suspect, relatează Libertatea. „M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură”, povesteşte bărbatul, care susţine că la acel moment nici nu ştia de crima de la Sibiu.

El afirmă că poliţiştii făceau glume pe seama lui şi îi spuneau că a mers cu Mobra fără cască, motiv pentru care va fi „băgat la puşcărie 20 de ani” şi că a fost dezbrăcat, anchetatorii căutând pe corpul lui un tatuaj. „La Craiova, o poliţistă în civil mi-a zis: «Nu-mi dai şi mie un ceas d-ăla scump, de care ai luat acum?». Eu n-auzisem de crima din Sibiu, că seara vin obosit de la lucru, nu mă uit la televizor. Şi i-am zis că am ceasuri de mână, de perete şi unul primit de pomană, pe care i-l dau ei, dacă-l vrea. Şi ea le-a zis atunci celorlalţi «nu cred că e ăsta»”, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

„M-au lovit cu picioarele”

Laurenţiu Lăcătuşu, tânărul care pe 16 noiembrie a fost ridicat de Poliţie din faţa casei sale în dosarul în care este cercetată uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu, a povestit, pentru Libertatea, momentele prin care a trecut cât timp a fost suspectat că a luat parte la jaful de la Sibiu.

Bărbatul a povestit că în acea zi se întorcea acasă după ce tencuise un gard. A primit un telefon de la soţie să ajungă mai repede acasă, pentru că prin faţa curţii se plimbă nişte oameni îmbrăcaţi în negru. Cu gândul că hoţii i-ar putea fura porcul din gospodărie Laurenţiu Lăcătuşu s-a grăbit spre casă, iar ajuns în faţa porţii a fost înconjurat de poliţişti care, fără a se legitima, i-au cerut să urce în maşina lor. Când bărbatul a cerut o legitimaţie unui poliţist în civil, unii dintre oamenii legii l-au pus la pământ.

„M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini. Îmi amintesc că un singur poliţist striga «bă, nu mai daţi în el!»”, a povestit Laurenţiu Lăcătuşu.

Scenele s-au derulat în faţa soţiei, a copilului acestuia şi a unui vecin care, neştiind ce se petrece, a ieşit la poartă cu un par. Un poliţist i-a cerut vecinului să intre în curte, ameninţându-l că îl împuşcă, spune Lăcătuşu.

„Eu n-auzisem de crima din Sibiu”

Apoi, bărbatul a fost dus la Poliţia Segarcea, fără să i se spună de ce. Acolo a fost ţinut încătuşat fotografiat şi supă un sfert de oră a fost trimis la Poliţia din Craiova. Pe drum spre Craiova a fost din nou fotografiat, pe burtă, încătuşat, imaginile fiind transmise presei, mai spune el. În tot acest timp, poliţiştii făceau glume pe seama lui şi îi spuneau că a mers cu Mobra fără cască, motiv pentru care va fi „băgat la puşcărie 20 de ani”.

„La Craiova, o poliţistă în civil mi-a zis: «Nu-mi dai şi mie un ceas d-ăla scump, de care ai luat acum?». Eu n-auzisem de crima din Sibiu, că seara vin obosit de la lucru, nu mă uit la televizor. Şi i-am zis că am ceasuri de mână, de perete şi unul primit de pomană, pe care i-l dau ei, dacă-l vrea. Şi ea le-a zis atunci celorlalţi «nu cred că e ăsta»”, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

La Craiova a fost amprentat. I s-au luat probe ADN, apoi a fost dus în Vâlcea şi de acolo, cu duba, la Sibiu, unde jurnaliştii îl aşteptau, punându-i întrebări despre crimă. A fost chiar dezbrăcat, anchetatorii căutând pe corpul lui un tatuaj.

„Nu e ăsta, am greşit persoana”

La Sibiu a fost descătuşat, pus în faţa unei oglinzi, cel mai probabil pentru a fi văzut de către martori.

„Cineva le-a zis mascaţilor: «Hai, ieşiţi, duceţi-vă în treaba voastră, că nu e ăsta, am greşit persoana». Mi-au dat înapoi buletinul, telefonul. Şi mi-au explicat că m-au adus acolo pentru că m-au recunoscut trei persoane. De pe pozele de Facebook m-au recunoscut, vă daţi seama?”, le-a mai spus bărbatul jurnaliştilor de la Libertatea.

Apoi i-au dat înapoi rucsacul pe care îl purta în drum spre casă şi în care avea scule folosite la muncă, în construcţii. Pentru că cei care l-au ridicat de acasă au tăiat bretelele rucsacului, poliţiştii de la Sibiu i le-au prins la loc cu un capsator pentru hârtie.

La ora 2 a fost lăsat liber, la Sibiu, însă i s-a spus că nu poate fi dus acasă, în Dolj, decât de dimineaţă, la ora 8, fiindcă poliţiştii erau şi eu obosiţi. Dimineaţă a fost pus să dea o declaraţie, conform căreia a fost ridicat şi dus la Poliţie ca martor şi că nu ştie nimic despre acel caz.

Mama lui aflat de la televizor că e cercetat pentru crimă

Bărbatul spune că nimeni din poliţie nu i-a prezentat scuze pentru ce i s-a întâmplat. Procurorul în faţa căruia a dat declaraţia ca martor i-a spus, înainte de a-l lăsa să plece «Ne cerem scuze că am greşit». Laurenţiu Lăcătuşu a ajuns acasă a doua zi, pe 17 noiembrie, pe la ora 18.00, iar de acolo l-a adus acasă, în localitatea Bârza, un unchi.

În ziua crimei de la Sibiu, tânărul făcuse un grătar cu familia şi vecinii, alibiul său a fost verificat după ce a fost ridicat de poliţie.

Bărbatul spune că nu a mai avut de-a face cu Poliţia. A primit o amendă de 200 de lei, în trecut, pentru că s-a certat cu un vecin. Mama lui aflat de la televizor că e cercetat pentru crimă. Oamenii îl arată cu degetul pe stradă şi nu îşi mai găseşte de lucru. Şi-a angajat avocat şi şi-a scos un certificat medico-legal care atestă că atunci a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.

Va da în judecată Poliţia Română: „Mă împrumut de bani şi lucrez, ca să scad din datorii. Dar eu aşa nu o să-i las!”.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...