Timpi crescuți de așteptare la vama dintre Bulgaria și Grecia. Turiștii sunt furioși (GALERIE FOTO-VIDEO)

Data:

Share post:

Cu mulţi nervi şi frustrare. Aşa îşi încep turiştii români vacanţele programate în Grecia. Întârzierile de la punctele de trecere a frontierei grecești au înfuriat turiștii veniţi din toată regiunea. Vineri, la punctul de trecere Kulata-Promachonas se aştepta mai bine de două ore.

„Rușine, rușine, inacceptabil”, cu aceste cuvinte, turiștii români, bulgari sau sârbi comentează lungul proces de control de la punctele de intrare în Grecia. La aceleaşi suplicii sunt supuși și anul acesta cei care aleg să-și petreacă vacanța în nordul Greciei.

Așteptările lungi, de câteva ore, la punctele de trecere de la Promachonas și Evzonoi afectează renumele turismului grecesc. În ciuda faptului că turismul rutier are un rol esențial, fiind principalul furnizor de turiști pentru Salonic și Halkidiki, treptat, oamenii mai înstăriți din Balcani abandonează ideea de „summer in Greece”, optând pentru destinații învecinate cu mai puține obstacole.

Președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, cofondatorul Parthenon Real Estate și evaluator imobiliar autorizat, Kostas Georgakos, afirmă că turiștii din Serbia, Bulgaria, România, Macedonia de Nord care au trecut prin calvarul de la frontieră își împărtășesc experiența pe internet, punând Grecia într-o lumină negativă. „Ei scriu „rușine”, „rușine”, „inacceptabil” în postări, în comentariile de pe paginile turistice și chiar în recenzii”, spune el. Oficialul spune că astfel de catalogări îi influențează negativ pe cei care visează la o călătorie cu mașina în Grecia.

Reorientare spre Turcia, Muntenegru și sudul Greciei

„Când așteaptă de la două până la nouă ore în mașinile și microbuzele oprite, împreună cu familiile lor pentru controlul la frontieră, este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie”, spune Georgakos, estimand că treptat, turiştii mai bogați vor prefera alte destinaţii, lăsând zona Halkidiki, Salonicul şi nordul Greciei pentru turiştii balcanici cu portofele mai puțin generoase.

„Cei cu o situație financiară foarte bună nu vor aștepta la cozi să vină în Grecia. Vor începe treptat să prefere Turcia, Muntenegru și sudul Greciei sau alte țări”, subliniază Georgakos. Acesta avertizează că „singurii care nu vor fi afectați vor fi turiștii din Balcani cu o situație economică mai proastă, care nu cheltuiesc sume apreciabile, deoarece mulți vin cu provizii de mâncare din propria țară, dar atunci va fi prea târziu să ne plângem”.

Trebuie luate măsuri pentru controale mai rapide la intrarea în Grecia

Ca soluție pentru o mai bună funcționare a punctelor de trecere, dar și pentru a nu pune la încercare răbdarea turiștilor, Georgakos subliniază că este imperios necesar să se ia măsuri imediate pentru controale mai rapide la punctele de intrare în Grecia pentru că, altfel, și în ​​această vară se va repeta aceeași situație „Este nevoie de mai mulți angajați la frontieră, de detașări sau redistribuiri, pentru a evita această așteptare”, mai spune președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, potrivit G4Media.

 

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...