Tineri bătuți cu bestialitate de polițiști la un centru educativ (VIDEO)

Data:

Share post:

Doi poliţişti filmaţi în timp băteau un tânăr deţinut de la Centrul Educativ din Buziaş au fost puşi de procurori sub urmărire penală. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus ca poliţiştii să fie cercetaţi sub control judiciar.

Conform unei înregistrări apărute în spaţiul public, luni după-amiaza, aproximativ 20 de tineri din Centrul Educativ Buziaş sunt scoşi în curtea instituţiei, lângă un gard. La un moment dat, un tânăr este luat din grup de doi poliţişti, care îl trântesc la pământ şi îl lovesc violent cu pumnii, picioarele şi bastoanele.

După ce i se aplică corecţia, tânărul este ridicat de poliţişti şi dus lângă colegii săi, după care unul dintre poliţişti se îndreaptă spre un alt tânăr din grup, îl ia de gât şi îl loveşte peste faţă. Sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat că i-a pus sub acuzare pe cei doi poliţişti agresori, G.S. – agent şef principal şi Ş.A.G. – agent în cadrul Centrului Educativ Buziaş.

„În fapt, în sarcina inculpatului G.S. s-a reţinut că în data de 24.07.2023, în jurul orelor 16, în incinta Centrului Educativ Buziaş, pe fondul unui conflict verbal între persoanele internate, inculpatul ar fi aruncat-o la pământ pe persoana vătămată C.S. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaş, apoi ar fi lovit-o cu mâna, cu tonfa din dotare şi cu genunchiul, în timp ce inculpatul Ş.A.G. ar fi ţinut-o imobilizată pe persoana vătămată C.S. în timpul agresiunii, provocându-i astfel leziuni care au necesitat 1 – 2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, inculpatul G.S. s-a deplasat către persoana vătămată V.I. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaş, pe care ar fi prins-o de gât şi ar fi lovit-o cu palma peste faţă, nefiindu-i provocate leziuni care să necesite zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, spune Parchetul.

Cazul a fost semnalat de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, care a postat pe Facebook înregistrarea cu bătăile administrate de cei doi poliţişti.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...