Top 9 avantaje ale țiglei metalice pentru acoperișul casei tale

Data:

Share post:

Atunci când îți construiești casa visurilor tale, ești în căutarea celor mai bune soluții, care să îndeplinească atât criteriul estetic, cât și cel al calității. Poate te afli doar într-un proces de renovare și vrei să schimbi învelitoarea veche. Indiferent de situație, este important să te informezi, dat fiind diversele opțiuni dintre care poți alege pentru acoperiș. 

Țigla metalica este un sistem de învelitoare devenit popular și este fabricată din materiale precum oțel galvanizat, aluminiu sau cupru. Este produsă prin presare, vopsire și profilare, iar rezultatul este o țiglă ușoară și rezistentă. De ce să o alegi pentru acoperișul casei tale, îți vom spune în continuare.

Top 9 avantaje ale țiglei metalice

  1. Rezistență la intemperii:țigla metalică este un tip de acoperiș extrem de rezistent în condiții climatice extreme, precum ploi abundente, ninsori, grindină sau vânturi puternice. Devine astfel o alegere excelentă pentru cei care locuiesc în zone cu condiții meteorologice nefavorabile. Materialul metalic nu absoarbe apă și nu permite acumularea zăpezii, ceea ce minimizează riscul de infiltrare și deteriorare a acoperișului. Așadar, alege țigla metalică durabilă pentru un acoperiș rezistent.
  2. Durabilitate:când vine vorba de acoperișul casei tale, îți dorești cu siguranță să fie trainic; țigla metalică este durabilă, cu o întreținere corespunzătoare atinge o durată de viață de până la 50 de ani. Spre deosebire de țigla ceramică sau din beton, țigla metalică nu se sparge, nu se crapă și nu se deteriorează în timp, oferind astfel protecție pe termen lung pentru casa ta.
  3. Aspect estetic: țigla metalică este disponibilă într-o varietate de culori, forme și modele, oferind astfel libertatea de a oferi acoperișului aspectul dorit, în funcție de stilul casei și preferințele personale. Iar dacă te întrebi ce culoare să alegi, reține că pentru o casă modernă, o culoare mai închisă este o alegere potrivită, în timp ce unei case tradiționale i se potrivește o culoare deschisă, naturală.
  4. Greutate redusă:comparativ cu alte tipuri de țiglă, precum cea ceramică sau din beton, țigla metalică are o greutate mult mai mică. Dacă nu vrei să pui prea multă presiune asupra structurii de rezistență a casei, evitând posibile probleme structurale cauzate de greutatea excesivă a acoperișului, atunci țigla metalică reprezintă soluția.
  5. Instalare ușoară:țigla metalică are și avantajul de a putea fi instalată ușor și rapid, ceea ce reduce costurile și timpul necesar pentru montarea acoperișului. Instalarea facilă se datorează atât greutății reduse a țiglei metalice, dar și a faptului că o achiziționezi sub formă de panouri. Așadar, țigla metalică poate fi instalată de către profesioniști cu experiență, într-un interval de timp mult mai mic decât în cazul altor tipuri de acoperișuri.
  6. Protecție împotriva incendiilor:țigla metalică este un material ignifug, ceea ce înseamnă că nu va susține arderea și nu va contribui la răspândirea incendiilor. Acest lucru este important în special în zonele cu riscuri mari de incendii de vegetație sau pentru a respecta anumite reglementări de construcție.
  7. Economie de energie:țigla metalică poate fi o alegere excelentă dacă vrei să economisești bani la factura de energie electrică. Acest tip de acoperiș reflectă lumina și căldura soarelui, ceea ce reduce nevoia de răcire în timpul verii și de încălzire în timpul iernii. Reține că, țigla metalică de culoare închisă absoarbe mai multă căldură, ceea ce poate fi benefic într-un climat mai rece. În schimb, țigla metalică de culoare deschisă reflectă mai multă căldură, reducând costurile de răcire într-un climat mai cald.
  8. Protecție împotriva zgomotului:țigla metalică poate reduce nivelul de zgomot resimțit în interiorul casei, datorită proprietăților sale de izolare fonică. Astfel, devine o alegere potruvită pentru proprietarii de case care locuiesc în zone cu trafic intens sau cu alte surse de zgomot. Totodată, reține că acoperișurile metalice nu sunt mai zgomotoase decât alte tipuri de acoperiș atunci când plouă sau cade grindina.
  9. Economie de costuri pe termen lung: țigla metalică reprezintă o investiție foarte bună pe termen lung. Deși prețul inițial poate fi mai mare decât în cazul altor modele de acoperiș, costurile de întreținere și reparații sunt mult mai mici pe termen lung. În plus, datorită durabilității sale, tigla metalică poate reduce costurile de înlocuire a învelitorii casei în comparație cu alte tipuri de acoperișuri.

Prin urmare, acordă atenția necesară țiglei metalice, fiindcă așa cum ți-am prezentat, este un produs cu o serie de avantaje. Adresează toate întrebările pe care le ai specialiștilor în domeniu și alege soluția potrivita pentru casa ta.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...