Traficanţi de droguri ridicaţi de mascaţi în Argeş. Vindeau substanţe interzise elevilor de liceu (VIDEO)

Data:

Share post:

13 persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii efectuate de polițiști. Acestea sunt acuzate că ar fi vândut droguri unor elevi de liceu.

Acţiunile organizate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au avut loc ieri, în judeţul Argeş.

„La data 6 aprilie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș și Mioveni, la locuinţele a 14 persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc, de risc, precum și de trafic de substanțe cu efect psihoactiv (NPS)”, au transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

Faptele ar fi avut loc începând din anul 2022. Suspecţii, cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, ar fi comercializat droguri către elevi de liceu, profitând de vulnerabilitatea vârstei acestora. Aceştia ar fi achiziționat din afara țării diverse tipuri de droguri, pe care le-ar fi achitat în cryptomonede și pe care le-ar fi comercializat, ulterior, și în preajma unităților de învățământ, cu sume cuprinse între 100 și 150 de lei pe gram.

 

Droguri şi bani găsiţi în casele suspecţilor

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de fragmente vegetale și substanțe susceptibile a fi psihoactive, 130 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, peste 45.000 de lei, aproape 1.500 de euro și 50 de lire sterline, un autoturism, precum și ustensile folosite la porționarea de droguri, telefoane, arme albe și cu aer comprimat, dar și alte bunuri cu valoare probatorie.

Pe parcursul documentării activității infracționale, anterior efectuării activităților de percheziție, polițiștii au indisponibilizat și aproximativ un kilogram de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

În urma acţiunilor 25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru audieri, iar, ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pentru 24 de ore a 13 persoane bănuite. Astăzi judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a opt bănuiți, pentru 30 de zile. Față de ceilalți cinci bănuiți a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...