Trenuri cu sute de călători blocate de o alunecare de teren. Au intervenit zeci de pompieri şi angajaţi de la Diecţia Silvică (VIDEO)

Data:

Share post:

Două trenuri cu aproximativ 450 de călători, au rămas blocate în urma unor aluviuni care au afectat infrastructura feroviară în zona Pojorâta, la limita cu comuna Sadova, judeţul Suceava.

A fost vorba despre trenurile IR cu numerele 1832 Galați – Cluj și 1830 Cluj – Galați, afectate de o alunecare de teren.

Trenul IR 1830 a fost dirijat în condiții de siguranță în Gara din comuna Sadova (150 persoane). Trenul IR 1832, cu aproximativ 250 călători a fost blocat de aluviunile care au afectat locomotiva și primul vagon. În acest caz a fost alocată o locomotivă care a preluat ultimele trei vagoane, în care au fost relocați toți călătorii. Acestea au fost redirecționate în Gara din comuna Pojorâta.

La fața locului s-a acționat cu o autospecială de primă intervenție și comandă a ISU. Pe lângă aceasta au fost trimise un ATPVM, două microbuze ISU, două ambulante SAJ, lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorâta si SVSU Sadova. Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Imediat s-a lucrat pentru degajarea aluviunilor și punerea in circuit a locomotivei și vagonului afectat.

Pentru relocarea călătorilor CFR Călători a pus la dispoziție un număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

Circulaţie reluată cu restricţii pe porţiunea cu alunecare de teren

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că linia Pojorâta – Sadova a fost redeschisă la ora 19.40. Asta însă cu restricție de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor.

Primul tren care va tranzita acest interval de stații va fi trenul IR 1763, care circulă pe relația Iași- Timișoara.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto intre stațiile Pojorâta și Sadova și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor de îndepărtare a aluviunilor și redeschiderea liniei în condiții normale de trafic”, se arată în comunicat.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...