Ultima dorință a prințesei Diana. Ce le-a scris celor mai buni prieteni înainte de ultimul Crăciun din viața ei

Data:

Share post:

Prințesa Diana coresponda destul de des cu prietenii apropiați. În ultima ei scrisoare recunoștea că trece printr-o perioadă dificilă, mai ales că nu putea fi alături de copiii ei de sărbători. Era însă încrezătoare în viitor. Avea însă să se stingă opt luni mai târziu în tragicul accident de la Paris.

Ultima scrisoare a regretatei prințese Diana va fi scoasă la licitație în 16 februarie. A fost scrisă în 17 decembrie 1996 și arată că aceasta era foarte marcată de problemele pe care le avea cu familia regală britanică după despărțirea de Charles.

Suferea mult pentru că nu putea fi alături de copiii ei de sărbători. William și Harry au petrecut Crăciunul alături de tatăl lor și de Regina Elisabeta a II a. Scrisoarea a fost trimisă de prințesa Diana bunilor ei prieteni, Susie și Tarek Kassem.

„Scrisoarea de la Crăciunul din 1996 este sfâșietoare! Știm cu toții ce s-a întâmplat în 1997. Este o scrisoare tragică, dacă stai puțin să te gândești în ansamblu. Diana suferea mult în preajma Crăciunului pentru că familia era de fiecare dată la Sandringham House, iar ea se chinuise mult cu asta în ultimii ani ai mariajului”, a precizat Susie Kassem.

Avea planuri de viitor

Prințesa Diana recunoștea că traversează o perioadă extrem de grea și că își dorea să plece în străinătate de Crăciun. Scria de asemenea că speră ca anul 1997 să fie pentru ea unul mai bun. Soarta a făcut însă ca acel Crăciun să fie ultimul din viața ei.

„Am primit cu mare bucurie florile și vaza, vă mulțumesc mult că v-ați gândit la mine. Plec peste graniță timp de o săptămână, începând cu 24 decembrie, undeva la soare. Cum nu sunt o mare amatoare de Crăciun, o să mă copleșească tot dacă rămân aici! Sper ca 1997 să fie un an mai ușor pentru noi toți!”, a scris Prințesa Diana, în ultima ei scrisoare.

Sfârșit tragic

În acea perioadă, Prințesa Diana avea o relație cu chirurgul Hasnat Khan. Cei doi s-au despărțit în iulie 1997, iar prințesa Diana a început o idilă cu Dodi Fayed. Și-a pierdut viața alături de el în teribilul accident petrecut în 31 august 1997 la Paris, potrivit dailymail.co.ok.

Această ultimă scrisoare alături de alte 31 de epistole scrise Prințesa Diana vor fi scoase la licitație de soții Kassem, iar încasările vor fi donate în scopuri caritabile.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...