Medic reţinut, în dosarul dispozitivelor medicale folosite de la cadavre

Data:

Share post:

Unul dintre medicii care a refolosit stimulatoare cardiace de la cadavre a fost reținut, vineri noapte.

El ar fi refolosit 238 de stimulatoare cardiace. În plus, acestuia i se mai aduc acuzații de mită, dar și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejata.

Este vorba despre dr. Dan Tesloianu, fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

În cazul medicului militar de la Brașov, procurorii secției de urmărire penală vor declina dosarul la Parchetul Militar. Mai mulți medici sunt cercetați pentru că ar fi preluat dispozitive medicale de la cadavre și le-ar fi montat unor pacienți.

Procurorii și polițiștii au descins vineri dimineață la 24 de adrese, inclusiv la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași. Medicii cereau între 2.000 și 3.000 de euro pentru fiecare dispozitiv luat de la morți și pus ca nou, potrivit PRESShub.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...