Un bărbat implicat în uciderea omului de afaceri din Sibiu, reţinut de anchetatori

Data:

Share post:

A fost reținută prima persoană implicată în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner, omorât în bătaie şi jefuit în propria casă.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, cu găzduirea lor şi pe unul dintre aceştia l-a sprjinit ca să plece deja din ţară, a anunţat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, printr-un comunicat de presă.

„Tot astăzi, procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat percheziţii domiciliare”, a precizat Ruginosu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, nu au fost prinşi cei trei autori ai omorului şi al tâlhăriei. Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste de 31, 33 şi 34 de ani din judeţul Dolj.

„Astăzi s-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârstă de 31, 33 şi respectiv 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre aceştia posedă antecedente penale”, se arată în comunicatul de presă.

Cei trei infractori au intrat în casa omului de afaceri pentru a-l jefui.

„Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5 noiembrie 2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Omul de afaceri a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite.

Omul de afaceri sibian a decedat la spital, ca urmare a rănilor cauzate de cei trei hoţi.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...