Un nou atac la o şcoală din Serbia: Opt morţi şi 13 răniţi

Data:

Share post:

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 13 au fost rănite într-un atac armat în orașul Mladenovac, la sud de Belgrad, conform presei locale, iar poliția a instalat baraje rutiere în căutarea atacatorului.

Ministrul de Interne Bratislav Gasic a descris ultimul atac armat drept un „act terorist”, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit presei locale, după o ceartă petrecută noaptea târziu în curtea unei școli de lângă Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, suspectul s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor dintr-o mașină în mișcare.

Aproximativ 600 de polițiști sârbi, inclusiv Unitatea Specială Antiteroristă de elită (SAJ) și Jandarmeria, au lansat o acțiune de căutare pentru un suspect în vârstă de 21 de ani, identificat doar ca U.B.

Serbia începe vineri trei zile de doliu oficial, după ce miercuri a avut loc primul atac armat în masă într-o școală. Atacatorul, un băiat de 13 ani, a luat două pistoale ale tatălui său pentru a ucide opt elevi și un agent de securitate la o școală din capitala Belgrad.

De asemenea, o fostă elevă în vârstă de 16 ani a atacat cu un cuțit un profesor și o elevă în vârstă de 15 ani la un liceu privat din Belgrad. Persoanele atacate nu au suferit răni serioase și atacatoarea a fost arestată. În altă școală din Belgrad, un băiat în vârstă de 13 ani a deschis focul, omorând cel puțin nouă persoane, inclusiv elevi și un gardian, iar părinții și adolescentul au fost arestați. În plus, alte trei incidente au avut loc în aceeași zi în alte școli din Serbia, inclusiv amenințări cu moartea și o copie a incidentului cu pistolul de jucărie.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...