Numărul şoferilor drogaţi la volan, în Dolj, aproape că s-a dublat, în doar un an

Data:

Share post:

În județul Dolj, numărul infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive a crescut semnificativ în 2022, ajungând la 92, față de 49 în 2021, arată datele remise de IPJ către Reporter 24.

Potrivit IPJ Dolj, în primele trei luni ale anului 2023, au fost constatate 38 de astfel de infracțiuni, cu 8 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„În cursul anului 2022, în judeţul Dolj, poliţiştii doljeni au constatat 92 de infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, faţă de 49 în anul 2021.

În primele trei luni ale anului 2023, au fost constatate 38 de infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, cu 8 mai mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2022”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

În ceea ce priveşte substanțele psihoactive descoperite la șoferi, acestea sunt ridicate și trimise spre cercetare.

„În cazul conducătorilor auto depistaţi având asupra lor şi substanţe ce pot avea componentă psihoactivă, acestea sunt ridicate şi înaintate structurii competente în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează reprezentantul IPJ.

Peste 40 de filtre pentru depistarea şoferilor drogaţi, în primele 3 luni din 2023

El mmai arată că polițiștii desfășoară activități preventive și acțiuni în trafic pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri la volan.

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară la nivel judeţean activităţi preventive în cadrul Campaniei „Dincolo de aparenţe” , campanie privind riscurile asociate traficului şi consumului de droguri.

Totodată, pe linie de circulaţie rutieră, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj se desfăşoară acţiuni în trafic, inclusiv acţiuni „Blitz”, privind prevenirea şi combaterea consumului de droguri la volan, în primele 3 luni ale anului 2023 fiind organizate şi executate 44 de de astfel de acţiuni”, a conchis Cristian Grigorescu.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...