Numărul şoferilor drogaţi la volan, în Dolj, aproape că s-a dublat, în doar un an

Data:

Share post:

În județul Dolj, numărul infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive a crescut semnificativ în 2022, ajungând la 92, față de 49 în 2021, arată datele remise de IPJ către Reporter 24.

Potrivit IPJ Dolj, în primele trei luni ale anului 2023, au fost constatate 38 de astfel de infracțiuni, cu 8 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„În cursul anului 2022, în judeţul Dolj, poliţiştii doljeni au constatat 92 de infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, faţă de 49 în anul 2021.

În primele trei luni ale anului 2023, au fost constatate 38 de infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, cu 8 mai mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2022”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

În ceea ce priveşte substanțele psihoactive descoperite la șoferi, acestea sunt ridicate și trimise spre cercetare.

„În cazul conducătorilor auto depistaţi având asupra lor şi substanţe ce pot avea componentă psihoactivă, acestea sunt ridicate şi înaintate structurii competente în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează reprezentantul IPJ.

Peste 40 de filtre pentru depistarea şoferilor drogaţi, în primele 3 luni din 2023

El mmai arată că polițiștii desfășoară activități preventive și acțiuni în trafic pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri la volan.

„Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară la nivel judeţean activităţi preventive în cadrul Campaniei „Dincolo de aparenţe” , campanie privind riscurile asociate traficului şi consumului de droguri.

Totodată, pe linie de circulaţie rutieră, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj se desfăşoară acţiuni în trafic, inclusiv acţiuni „Blitz”, privind prevenirea şi combaterea consumului de droguri la volan, în primele 3 luni ale anului 2023 fiind organizate şi executate 44 de de astfel de acţiuni”, a conchis Cristian Grigorescu.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...