Un nou cutremur puternic în zona Olteniei

Data:

Share post:

Un nou cutremur puternic a avut loc luni după-amiază în zona Olteniei. 

Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean, cutremurul s-a produs la o adâncime de 15 km, în zona Târgu Jiu, judeţul Gorj.

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul, înregistrat la ora 16.02.16 (ora României), a fost de 4,9 pe scara Richter, cu intensitate V.

Cutremurul a fost resimțit și în Olt, Dolj, dar și alte zone din regiune.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că echipaje operative din județul unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere. Potrivit DSU, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Tot luni, la ora 11.42.29 (ora României), un cutremur slab, de magnitudine 2,6 s-a produs în Vrancea, Buzău, la adâncimea de 137.6 km. Seismul s-a produs la 47km V de Focșani, 54km N de Buzău, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 76km E de Brașov, 86km NE de Ploiești.

Cel mai semnificativ cutremur din zona Olteniei s-a produs în 14 februarie. Acesta a avut o intensitate de 5,7 pe Richter, fiind urmat de sute de replici. Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, s-a produs un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16,5 kilometri. Sistemul de tip „dublet seismic” înregistrat în februarie reprezintă cea mai intensă activare a zonei de când există date despre această regiune, potrivit INFP.

Din 13 februarie în zona Gorj s-au produs peste o mie de seisme cu magnitudini cuprinse între 0,2 şi 5,7, adâncimea maximă fiind de 26 de kilometri, potrivit reprezentanților Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), care spun că cea mai mare valoare a acceleraţiei maxime a fost înregistrată într-o localitate din judeţul Hunedoara, la 43 de kilometri de epicentrul cutremurului de 5,7 grade.

 

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...