Reguli noi în sensul giratoriu. La ce trebuie să fie atenţi şoferii

Data:

Share post:

Poliția Română atrage atenția şoferilor că unele reguli de circulație s-au schimbat, iar vechea practică nu mai este valabilă. Noile reglemetări au intrat în vigoare pe 17 februarie 2023 şi au adus o serie de schimbări privind acordarea priorității într-un sens giratoriu. 

Poliția Română a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj cu privire la regula potrivit căreia înainte şoferii puteau ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a giratoriului și să le taie fața celorlalți conducători auto.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări!”, a transmis Poliția Română.

Ce alte schimbări prevede Codul Rutier 

Începând cu luna martie 2023, polițiștii din serviciile publice comunitare Regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi în mai multe situaţii: dacă şoferul nu şi-a preschimbat carnetul sau talonul auto ori nu şi-a radiat mașina deținută în termenul legal.

De asemenea, șoferii riscă să fie sancţionaţi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate.

În plus, deținătorii de autoturisme vor putea primi, până la eliberarea certificatului de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de o lună.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...