Reguli noi în sensul giratoriu. La ce trebuie să fie atenţi şoferii

Data:

Share post:

Poliția Română atrage atenția şoferilor că unele reguli de circulație s-au schimbat, iar vechea practică nu mai este valabilă. Noile reglemetări au intrat în vigoare pe 17 februarie 2023 şi au adus o serie de schimbări privind acordarea priorității într-un sens giratoriu. 

Poliția Română a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj cu privire la regula potrivit căreia înainte şoferii puteau ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a giratoriului și să le taie fața celorlalți conducători auto.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări!”, a transmis Poliția Română.

Ce alte schimbări prevede Codul Rutier 

Începând cu luna martie 2023, polițiștii din serviciile publice comunitare Regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi în mai multe situaţii: dacă şoferul nu şi-a preschimbat carnetul sau talonul auto ori nu şi-a radiat mașina deținută în termenul legal.

De asemenea, șoferii riscă să fie sancţionaţi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate.

În plus, deținătorii de autoturisme vor putea primi, până la eliberarea certificatului de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de o lună.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...