Reguli noi în sensul giratoriu. La ce trebuie să fie atenţi şoferii

Data:

Share post:

Poliția Română atrage atenția şoferilor că unele reguli de circulație s-au schimbat, iar vechea practică nu mai este valabilă. Noile reglemetări au intrat în vigoare pe 17 februarie 2023 şi au adus o serie de schimbări privind acordarea priorității într-un sens giratoriu. 

Poliția Română a postat, sâmbătă, pe Facebook un mesaj cu privire la regula potrivit căreia înainte şoferii puteau ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a giratoriului și să le taie fața celorlalți conducători auto.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări!”, a transmis Poliția Română.

Ce alte schimbări prevede Codul Rutier 

Începând cu luna martie 2023, polițiștii din serviciile publice comunitare Regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi în mai multe situaţii: dacă şoferul nu şi-a preschimbat carnetul sau talonul auto ori nu şi-a radiat mașina deținută în termenul legal.

De asemenea, șoferii riscă să fie sancţionaţi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate.

În plus, deținătorii de autoturisme vor putea primi, până la eliberarea certificatului de înmatriculare, o dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de o lună.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...