Vâlcean săltat de mascaţi în timp ce încerca să vândă droguri. Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii

Data:

Share post:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 5 mandate de percheziție domiciliară, în județul Vâlcea, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.  

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui traficant de droguri.Măsura a fost dispusă după ce bănuitul a fost prins în flagrant delict. Acesta ar fi deținut asupra sa aproximativ 100 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, în scopul comercializării pentru 5.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – iulie 2023, persoana în cauză, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv, către consumatori din județul Vâlcea.

Ulterior, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate, o plantație de cannabis formată din 57 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, 150 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, precum și alte mijloace de probă.

În cursul zile de 21 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestarea preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit reprezentanţii IPJ Vâlcea.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...