Venitul minim, tăiat pentru persoanele apte de muncă, dar care refuză să muncească

Data:

Share post:

Persoanele care sunt apte de muncă, dar refuză să lucreze nu vor mai primi venitul minim de incluziune, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, ministrul muncii, Marius Budăi.

El a explicat că toți beneficiarii acestei forme de sprijin, care au vârsta legală de muncă și sunt apți medicali, vor fi înscriși automat în listele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

Aceste instituții le vor oferi consiliere și calificare, iar cei care refuză nu vor mai beneficia de venitul minim de incluziune, potrivit agenţiei RADOR.

„Pe viitor, o familie care noi înlocuim acel ajutor social cu venitul minim de incluziune, în momentul când i se va aproba dosarul, acea persoană sau acele persoane care sunt apte din punct de vedere legal şi al sănătăţii, de muncă, vor fi înscrise automat la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi chemate la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, vor fi consiliate acolo, vor fi calificate acolo în vederea ocupării. Refuză acest lucru, înseamnă că nu are nevoie de venitul minim de incluziune”, a explicat ministrul.

CITEŞTE ŞI: Argeş: O locuinţă în care se aflau şase copii şi doi adulţi, cuprinsă de un incendiu

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...