Vesela din silicon și bambus: pericol pentru sănătate?

Data:

Share post:

Bambusul și siliconul sunt două materiale utilizate din ce în ce mai frecvent în fabricarea veselei pentru copii, dar și în producerea de accesorii de bucătărie.

Aspectul estetic plăcut, cromatica deosebită, promovarea intensă și referirea la sustenabilitate au determinat mulți fabricanți din Orientul îndepărtat să le producă și să le promoveze agresiv, trecând însă peste o etapă esențială: cea a controlului calității.

Atât bambusul, cât și siliconul își pot avea locul lor într-o gospodărie, dar hai să vedem cum se produce acest tip de veselă, care sunt riscurile pentru sănătate ale materialelor de acest tip și care sunt efectele potențial periculoase ale utilizării unor articole de slabă calitate fabricate din aceste materiale.

Producția de veselă din bambus implică utilizarea de fibre de bambus, care sunt amestecate cu rășini pentru a se obține o masă compactă și rezistentă. Unele rășini pot conține formaldehidă, o substanță chimică ce poate fi toxică în concentrații mari. Prin urmare, este important să ne asigurăm că vesela din bambus pe care o achiziționăm provine de la un producător care respectă standardele de siguranță și limitele admise de formaldehidă.

În cazul veselei de silicon, un aspect important este calitatea materialului. Siliconul de calitate alimentară este considerat sigur pentru utilizare în bucătărie. Cu toate acestea, există și silicon de calitate inferioară, care poate conține compuși periculoși pentru sănătate. Pentru a evita riscurile, este recomandat să achiziționăm produse care respectă standardele alimentare și să evităm produsele ieftine și de calitate îndoielnică.

În concluzie, vesela din bambus și silicon poate fi o opțiune durabilă și atractivă în bucătărie, dar trebuie să fim atenți la calitatea și siguranța acestor produse. Pentru a reduce riscurile pentru sănătate, este important să alegem produse care provin de la producători de încredere și care respectă standardele de siguranță alimentară.

 

Citește mai mult pe: siguranta-copii.ro

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...