Vesela din silicon și bambus: pericol pentru sănătate?

Data:

Share post:

Bambusul și siliconul sunt două materiale utilizate din ce în ce mai frecvent în fabricarea veselei pentru copii, dar și în producerea de accesorii de bucătărie.

Aspectul estetic plăcut, cromatica deosebită, promovarea intensă și referirea la sustenabilitate au determinat mulți fabricanți din Orientul îndepărtat să le producă și să le promoveze agresiv, trecând însă peste o etapă esențială: cea a controlului calității.

Atât bambusul, cât și siliconul își pot avea locul lor într-o gospodărie, dar hai să vedem cum se produce acest tip de veselă, care sunt riscurile pentru sănătate ale materialelor de acest tip și care sunt efectele potențial periculoase ale utilizării unor articole de slabă calitate fabricate din aceste materiale.

Producția de veselă din bambus implică utilizarea de fibre de bambus, care sunt amestecate cu rășini pentru a se obține o masă compactă și rezistentă. Unele rășini pot conține formaldehidă, o substanță chimică ce poate fi toxică în concentrații mari. Prin urmare, este important să ne asigurăm că vesela din bambus pe care o achiziționăm provine de la un producător care respectă standardele de siguranță și limitele admise de formaldehidă.

În cazul veselei de silicon, un aspect important este calitatea materialului. Siliconul de calitate alimentară este considerat sigur pentru utilizare în bucătărie. Cu toate acestea, există și silicon de calitate inferioară, care poate conține compuși periculoși pentru sănătate. Pentru a evita riscurile, este recomandat să achiziționăm produse care respectă standardele alimentare și să evităm produsele ieftine și de calitate îndoielnică.

În concluzie, vesela din bambus și silicon poate fi o opțiune durabilă și atractivă în bucătărie, dar trebuie să fim atenți la calitatea și siguranța acestor produse. Pentru a reduce riscurile pentru sănătate, este important să alegem produse care provin de la producători de încredere și care respectă standardele de siguranță alimentară.

 

Citește mai mult pe: siguranta-copii.ro

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...