Victorie definitivă în instanţă pentru şoferul din Olt, luat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h (VIDEO)

Data:

Share post:

Un şofer din Olt a contestat o amendă pentru viteză, considerând că aparatul radar este decalibrat, după ce a văzut pe imagini că, în decurs de o secundă, cinemometrul a înregistrat ba 112 km/h, ba 152 km/h, ba 111 km/h sau 116 km/h. În plus, filmarea „sare” de la secunda 49 la secunda 52. Recent, Tribunalul Olt i-a dat câştig de cauză şoferului, decizia instanţei fiind definitivă.

Traian Cosmin Roşu a povestit, pentru Reporter 24, că totul s-a petrecut, în vara anului trecut, pe drumul naţional DN 65, în afara localităţii Valea Mare, spre Jitaru. El spune că a contestat contravenţia după ce şi-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Atunci când a primit înregistrarea făcută cu aparatul radar, a văzut şi care era problema: în decurs de o secundă, aparatul radar înregistrează diferite viteze, cu diferenţe foarte mari între ele.

CITEŞTE ŞI: Autoturism înregistrat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h. Şoferul a contestat amenda (VIDEO)

„Am condus auto în afara localității Valea Mare spre Jitaru. Am fost filmat cu aparatul radar marca Autovision, proces verbal încheiat 21.08.2022 ora 08.26 in localitatea Jitaru, de către Serviciul Rutier Olt. Am contestat pentru că mi-am dat seama de pe filmare că viteza sare, în mai puțin de o secundă, de la 112 la 152, după care în următoarea secunda revine la 116”, a declarat Traian Cosmin Roşu.

Deşi a pierdut la instanţa de fond, Judecătoria Slatina, şoferul nu s-a lăsat şi a contestat decizia, iar magistraţii Tribunalului Olt i-au dat definitiv dreptate. Judecătorii au anulat şi amenda primită.

„Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul-petent ROŞU TRAIAN-COSMIN împotriva sentinţei civile nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina. Schimbă în totalitate sentinţa civilă nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina în sensul că admite plângerea contravenţională formulată de petentul ROŞU TRAIAN-COSMIN şi anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria POTX nr. 0288578/21.08.2022. Definitivă. Pronunţată la data de 02.03.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta postată pe site-ul Tribunalului.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...