Victorie definitivă în instanţă pentru şoferul din Olt, luat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h (VIDEO)

Data:

Share post:

Un şofer din Olt a contestat o amendă pentru viteză, considerând că aparatul radar este decalibrat, după ce a văzut pe imagini că, în decurs de o secundă, cinemometrul a înregistrat ba 112 km/h, ba 152 km/h, ba 111 km/h sau 116 km/h. În plus, filmarea „sare” de la secunda 49 la secunda 52. Recent, Tribunalul Olt i-a dat câştig de cauză şoferului, decizia instanţei fiind definitivă.

Traian Cosmin Roşu a povestit, pentru Reporter 24, că totul s-a petrecut, în vara anului trecut, pe drumul naţional DN 65, în afara localităţii Valea Mare, spre Jitaru. El spune că a contestat contravenţia după ce şi-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Atunci când a primit înregistrarea făcută cu aparatul radar, a văzut şi care era problema: în decurs de o secundă, aparatul radar înregistrează diferite viteze, cu diferenţe foarte mari între ele.

CITEŞTE ŞI: Autoturism înregistrat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h. Şoferul a contestat amenda (VIDEO)

„Am condus auto în afara localității Valea Mare spre Jitaru. Am fost filmat cu aparatul radar marca Autovision, proces verbal încheiat 21.08.2022 ora 08.26 in localitatea Jitaru, de către Serviciul Rutier Olt. Am contestat pentru că mi-am dat seama de pe filmare că viteza sare, în mai puțin de o secundă, de la 112 la 152, după care în următoarea secunda revine la 116”, a declarat Traian Cosmin Roşu.

Deşi a pierdut la instanţa de fond, Judecătoria Slatina, şoferul nu s-a lăsat şi a contestat decizia, iar magistraţii Tribunalului Olt i-au dat definitiv dreptate. Judecătorii au anulat şi amenda primită.

„Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul-petent ROŞU TRAIAN-COSMIN împotriva sentinţei civile nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina. Schimbă în totalitate sentinţa civilă nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina în sensul că admite plângerea contravenţională formulată de petentul ROŞU TRAIAN-COSMIN şi anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria POTX nr. 0288578/21.08.2022. Definitivă. Pronunţată la data de 02.03.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta postată pe site-ul Tribunalului.

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...