Victorie definitivă în instanţă pentru şoferul din Olt, luat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h (VIDEO)

Data:

Share post:

Un şofer din Olt a contestat o amendă pentru viteză, considerând că aparatul radar este decalibrat, după ce a văzut pe imagini că, în decurs de o secundă, cinemometrul a înregistrat ba 112 km/h, ba 152 km/h, ba 111 km/h sau 116 km/h. În plus, filmarea „sare” de la secunda 49 la secunda 52. Recent, Tribunalul Olt i-a dat câştig de cauză şoferului, decizia instanţei fiind definitivă.

Traian Cosmin Roşu a povestit, pentru Reporter 24, că totul s-a petrecut, în vara anului trecut, pe drumul naţional DN 65, în afara localităţii Valea Mare, spre Jitaru. El spune că a contestat contravenţia după ce şi-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Atunci când a primit înregistrarea făcută cu aparatul radar, a văzut şi care era problema: în decurs de o secundă, aparatul radar înregistrează diferite viteze, cu diferenţe foarte mari între ele.

CITEŞTE ŞI: Autoturism înregistrat de radar când accelerează, într-o secundă, de la 112 km/h, la 152 km/h, revenind la 116 km/h. Şoferul a contestat amenda (VIDEO)

„Am condus auto în afara localității Valea Mare spre Jitaru. Am fost filmat cu aparatul radar marca Autovision, proces verbal încheiat 21.08.2022 ora 08.26 in localitatea Jitaru, de către Serviciul Rutier Olt. Am contestat pentru că mi-am dat seama de pe filmare că viteza sare, în mai puțin de o secundă, de la 112 la 152, după care în următoarea secunda revine la 116”, a declarat Traian Cosmin Roşu.

Deşi a pierdut la instanţa de fond, Judecătoria Slatina, şoferul nu s-a lăsat şi a contestat decizia, iar magistraţii Tribunalului Olt i-au dat definitiv dreptate. Judecătorii au anulat şi amenda primită.

„Solutia pe scurt: Admite apelul formulat de apelantul-petent ROŞU TRAIAN-COSMIN împotriva sentinţei civile nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina. Schimbă în totalitate sentinţa civilă nr. 4023/25.10.2022 pronunţată de Judecătoria Slatina în sensul că admite plângerea contravenţională formulată de petentul ROŞU TRAIAN-COSMIN şi anulează procesul-verbal de constatare a contravenţiei seria POTX nr. 0288578/21.08.2022. Definitivă. Pronunţată la data de 02.03.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta postată pe site-ul Tribunalului.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...