Violeta Alexandru: Guvernanții ne îndreaptă spre un dezastru în relația cu tot ce înseamnă mecanismul de plată pentru PNRR. Ministrul Muncii nu este în stare să conducă acest proces al reformării pensiilor speciale

Data:

Share post:

Guvernanții ne îndreaptă spre un blocaj și un dezastru în relația cu tot ce înseamnă mecanismul de plată pentru PNRR, a declarat deputata Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, acolo unde l-a acuzat pe actualul titular al portofoliului, Marius Budăi că „nu este în stare să conducă acest proces al reformării pensiilor speciale”.

Întrebată ce ne pregătesc guvernanții în chestiunea pensiilor speciale, Violeta Alexandru a declarat: „ evident, din punctul meu de vedere, că nici măcar nu ne pregătesc, să știți, dar ne îndreaptă cu pași repezi spre un blocaj și un dezastru în relația cu tot ce înseamnă mecanismul acesta de plată pentru PNRR, adică nici măcar nu ne fac o pregătire, mie mi se pare evident. Rețineți că de un an de zile aveau de pregătit acest jalon foarte important”.

„Dumneavoastră ați subliniat, cred că ați fost una dintre primele persoane care ați atras asupra declarațiilor ambigue ale lui Marcel Boloș cu privire la reforma pensiilor speciale – de fapt, n-au avut de gând să facă nimic”, a adăugat deputata.

„În PNRR este o cârpeală, sunt niște cuvinte pe acolo îmbârligate de nici nu înțelegi clar ce urmau să facă. Nu era nicio referire la cuvântul „eliminare”, deci se subînțelegea că le vor ține în brațe, toți știau acest lucru. Din 2021, de când s-a scris la acest PNRR, s-a plecat cu optica de a schimba pe aici pe acolo doar-doar om păcăli Comisia Europeană, și nu merge așa, nu merge”, a continuat ea.

„Spre ce ne îndreptăm în acest moment este spre un eșec pe care, sincer, nu aveți de ce să îl decontați dumneavoastră, oamenii care contribuiți cu bani la bugetul acestei țări. Trebuie să îl deconteze cei care sunt la guvernare și care acum se străduiesc să își paseze de la unul la altul și să pară că e vina altcuiva. Eu vreau să vă spun un lucru, eu nu accept ca cineva în această țară să nu își asume, de la guvernare, și să plătească întreaga populație pentru reducerea banilor europeni din pricina unor incompetenți care mai sunt și fuduli pe deasupra”, a afirmat Violeta Alexandru.

„Ministerele care sunt implicate sunt, într-adevăr, mai multe – Apărarea, pe de o parte, Justiția, Externele pentru că sunt și diplomații, corpul diplomatic, avem și auditorii externi ai Curții de Conturi, sunt mai multe, dar tu, după un an, ministru al Muncii, în primul rând că trebuia să te pui la punct. Doi la mână, trebuie să fii un om care să inspiri respect în interiorul echipei guvernamentale, adică să știi să gestionezi lucrurile, or nu știe. Marius Budăi nu poate duce acest proces, nu poate pur și simplu, și de vină este PSD că îl încurajează și îl ține în brațe, când el de fapt nu poate gestiona acest proces (…). Ministrul Muncii nu este în stare să conducă acest proces al reformării pensiilor speciale”, a mai spus Violeta Alexandru.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...