Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie

Data:

Share post:

Începând cu 1 ianuarie 2023, Guvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsura va fi doar suspendată, existând posibilitatea să fie reintrodusă “dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a cetățenilor”.

CITEŞTE ŞI: CRAIOVA | Revelion 2023, cu mari artiști și focuri de artificii

Mai mult decât atât, premierul a susținut că măsura a fost una bună, iar “prețul a ajuns la nivelul dinainte de decizie”.

”Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată că la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte. Trebuie să anunțăm că, începând cu 1 ianuarie, această compensare nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.

Începând din vară, Guvernul, alături de companiile petroliere, au aplicat un acord prin care statul a suportat 0,25 de lei din prețul unui litru de benzină și de motorină, iar acestea au redus prețul cu alți 0,25 de lei.

La acea vreme, prețul benzinei depășea 8 lei/l și prețul motorinei 9 lei/l. În prezent, prețul a scăzut până la 6,5 lei/litrul de benzină și 7,5 lei/litrul de motorină, potrivit antena3.ro.

Articole similare

GRAV accident de circulaţie, în Argeş. Două persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un stâlp

Două persoane au murit, joi după-amiază, într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65A, în localitatea argeşeană...

Un medic care şi-a ucis fosta amantă cu sânge rece, în faţa copiilor, va fi adus în România

Un medic, în vârstă de 62 de ani, originar din Oradea, condamnat la închisoare pe viață în Ungaria,...

Deputat AUR acuzat pentru a doua oară că îşi agresează nevasta. Poliţiştii au emis ordin de protecţie

Un deputat AUR este acuzat pentru a doua oară că şi-ar fi agresat soţia. Femeia a depus plângere...

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda reducerii subvenţiei acordată de stat la achiziția acestora

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda faptului că mai multe țări, printre care și România, au...