Alertă! Medicamente retrase urgent din farmacii! Nu le mai luați dacă le aveți în casă

Data:

Share post:

Dezastru în farmacii! Zeci de medicamente pentru tuse, dăunătoare organismului, au fost scoase urgent de pe piață. Nu trebuie să le mai consumați!

Zeci de medicamente pentru tuse au fost retrase din farmacii de către autoritatea în domeniu din Australia din cauza unui ingredient care poate pune viața în pericol.

Therapeutic Goods Administration (TGA) din Australia a decis să retragă de pe piață un număr de 55 de produse care conțin folcodină, inclusiv siropuri și pastile, potrivit 9news.com.

Substanța din siropurile de tuse, legată de riscul apariției șocului anafilactic

Un studiu recent a arătat ca utilizarea medicamentelor care conțin folcodină, indicate în tratarea tusei neproductive (uscate) la adulți și copii, este legată de riscul apariției șocului anafilactic (o reacție alergică bruscă, severă, care pune viața în pericol).

„Dacă veți avea nevoie de anestezie generală și ați luat un medicament care conține folcodină în ultimele 12 luni, vă sfătuiesc să anunțați medicul”, a declarat șeful TGA, John Skerritt.

Folcodina este folosită în siropurile de tuse, precum și într-o gamă largă de pastile

„Profesioniştii din domeniul sănătăţii ar trebui să verifice dacă pacienţii programaţi pentru anestezie generală au utilizat folcodină în ultimele 12 luni.

Din fericire, sunt disponibile alternative mai sigure pentru tratarea tusei uscate, iar consumatorii ar trebui să întrebe medicul sau farmacistul”, a adăugat acesta.

Folcodina este folosită mai ales în siropurile de tuse, precum și într-o gamă largă de pastile. De asemenea, este utilizată în combinație cu medicamente care tratează simptomele răcelii și gripei.

Cele 55 de produse care conțin folcodină vor fi anulate din Registrul Australian al Produselor Terapeutice.

Rezultatele provenite din studiul recent ALPHO arată ca utilizarea folcodinei în cursul celor 12 luni premergătoare unei anestezii este legată de riscul apariției reacției anafilactice perianestezice, ca urmare a administrării agenților blocanți neuromusculari.

Folcodina a fost utilizată ca antitusiv încă din anii 1950. În prezent, medicamente care contin folcodină sunt aprobate la nivelul UE, ca medicamente eliberate cu sau fără prescripție medicală.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...