Amendă uriaşă pentru deşeuri aruncate la întâmplare

Data:

Share post:

Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a primit o amendă în cuantum de 30.000 de lei şi a rămas şi fără maşină. Totul după ce a fost prins în timp ce arunca pe un câmp de pe marginea unui drum comunal deşeuri din plastic şi carton provenite de la substanţe chimice folosite în agricultură. El a declarat că adusese resturile pe câmp pentru a le da foc.

„O persoană care descărca deşeuri periculoase la marginea unui teren extravilan a fost depistată weekend-ul trecut de jandarmii dâmboviţeni, în imediata vecinătate a drumului comunal Priseaca – Şotânga. În urma verificărilor efectuate de jandarmi a reieşit faptul că bărbatul s-a deplasat cu o autoutilitară încărcată cu deşeuri din carton şi materiale plastice pe un teren agricol din apropierea cartierului Priseaca cu intenţia de a le incendia, deoarece o parte dintre acestea erau ambalaje provenite de la substanţe chimice agricole”, informează, luni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost amendat contravenţional cu 30.000 lei, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

În plus, jandarmii au dispus, ca măsură complementară, confiscarea autoutilitarei cu care acesta adusese deşeurile periculoase pe câmp. Bărbatului i-a fost impusă şi obligaţia de a ridica a deşeurile şi de a curăţa locul în care le aruncase.

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu: Judecătoarea a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sală (VIDEO)

Magistratul din Mangalia care judecă accidentul din 2 Mai în care Vlad Pascu a ucis doi adolescenți a...

Produs alimentar retras de urgenţă din magazine din cauza conţinutului periculos

Un sortiment de biscuiţi vânduţi în hipermarketurile Lidl a fost retras de urgenţă de pe rafturi. Compania a...

GRAV accident rutier pe Valea Oltului, în Vâlcea. Intervine elicopterul SMURD

Traficul rutier este blocat total pe drumul naţional DN7, în localitatea Câineni, din judeţul Vâlcea, din cauza unui...

Bebeluş mort în drum spre spital. Familia spune că avea simptome de viroză

Un bebeluş, în vârstă de doar şase luni şi-a pierdut viaţa în ambulanță, în drum spre spital. Familia fetiței...