Amendă uriaşă pentru deşeuri aruncate la întâmplare

Data:

Share post:

Un bărbat din judeţul Dâmboviţa a primit o amendă în cuantum de 30.000 de lei şi a rămas şi fără maşină. Totul după ce a fost prins în timp ce arunca pe un câmp de pe marginea unui drum comunal deşeuri din plastic şi carton provenite de la substanţe chimice folosite în agricultură. El a declarat că adusese resturile pe câmp pentru a le da foc.

„O persoană care descărca deşeuri periculoase la marginea unui teren extravilan a fost depistată weekend-ul trecut de jandarmii dâmboviţeni, în imediata vecinătate a drumului comunal Priseaca – Şotânga. În urma verificărilor efectuate de jandarmi a reieşit faptul că bărbatul s-a deplasat cu o autoutilitară încărcată cu deşeuri din carton şi materiale plastice pe un teren agricol din apropierea cartierului Priseaca cu intenţia de a le incendia, deoarece o parte dintre acestea erau ambalaje provenite de la substanţe chimice agricole”, informează, luni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost amendat contravenţional cu 30.000 lei, în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

În plus, jandarmii au dispus, ca măsură complementară, confiscarea autoutilitarei cu care acesta adusese deşeurile periculoase pe câmp. Bărbatului i-a fost impusă şi obligaţia de a ridica a deşeurile şi de a curăţa locul în care le aruncase.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...