Anestezist şi manager prinşi că-şi alimentau maşinile electrice, gratis, la spital. Primeau şi bani pentru transport

Data:

Share post:

Managerul şi anestezistul spitalului din Găești, judeţul Dâmboviţa, au ajuns în centrul unui scandal după ce au fost acuzaţi că îşi încarcă maşinile electrice personale trăgând curent gratis cu un cablu din spital. Asta în contextul în care doctorii Laurențiu Belușică și Dumitru Vartic primesc şi bani penrtu transport de la primărie. 

La finalul lunii martie, reporterii Libertatea au mers la Spitalul Orășenesc Găești, iar cele două autoturisme, un Opel şi o Tesla, erau parcate în apropierea peretelui lateral-stânga al clădirii medicale, ambele fiind conectate prin intermediul unui cablu la o priză. Deasupra sursei de curent era montat un contor electric. Curentul vine de la spital, gratis pentru cei doi posesori de mașini electrice.

Versiuni diferite prezentate de cei doi medici

Întrebat de reporteri de ce îşi încarcă maşina acolo, managerul a spus că priza respectivă nu aparţine spitalului. „Este o priză oferită unui operator de telefonie mobilă cu care spitalul a încheiat o înțelegere privată. Acolo este montat și un contor, iar operatorul GSM care a montat pe clădire o antenă ne plătește lunar consumul lor de curent. Eu încarc autoturismul ocazional, mai mult pe timpul iernii. Este un consum mic, sub 10 lei pe zi. Am vorbit cu dânșii la telefon și mi-au spus prietenește că nu au nimic împotrivă dacă îmi încarc mașina la priza lor”, a declarat pentru Libertatea Laurențiu Belușică.

Medicul a avut o versiune diferită. Acesta spune că plăteşte curentul direct managerului.

Atât managerul, cât şi anestezistul primesc lunar bani pentru transport de la Primăria Găești. Sumele variază în fucţie de zilele lucrate şi gărzi. „Acum, managerul Belușică va primi aproximativ 600 de lei, iar anestezistul va primi doar 240 de lei. Pentru un medic, media lunară este de 500 de lei”, a spus primarul din Găești pentru Libertatea.

Plângere penală depusă de directorul medical al spitalului

Directorul medical al spitalului din Găești, doctorul Anca Stamate, a oferit o altă versiune a poveștii legată de contractul cu operatorul GSM care a primit permisiunea de a monta o antenă pe clădirea unității medicale.

Aceasta a făcut o sesizare penală la DNA în urmă cu trei săptămâni. În legătură cu banii acordați pentru transport de către Primărie, directorul medical susține că „în conformitate cu ultimele decontări pentru navetă, care s-au făcut în luna decembrie 2022, managerul Laurențiu Belușică a primit 1.200 de lei pe lună, iar noi, ceilalți medici, am primit 484 de lei, în funcție de prezența la locul de muncă”.

Când a întrebat de ce se practică decontarea diferențiată „mi s-a comunicat că managerul s-a înțeles cu primarul ca dânsului să i se deconteze lunar 1.200 de lei”, a precizat Anca Stamate, pentru Libertatea.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...