Donald Trump, pus sub acuzare oficial, în fața Curții Supreme din New York

Data:

Share post:

Fostul președinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan unde se află în arest și în custodia poliției înainte de viitoarea sa punere sub acuzare.

Se așteaptă ca lui Trump să i se ia amprentele digitale ca parte a arestării, deși încă nu este clar dacă i se va face o fotografie de identificare. El va fi apoi adus într-o sală de judecată, unde va fi pus sub acuzare – o înfățișare care se așteaptă să fie rapidă și de rutină, dar care reprezintă un moment suprarealist și istoric în istoria SUA. Nu se așteaptă ca Trump să fie încătușat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecția constantă a forțelor de ordine.

O mulțime de oameni s-a adunat în fața tribunalului unde va începe procesul acestuia. În cursul acestei zile, Trump a calificat aducerea sa în fața instanței drept „o zi tragică pentru republica noastră” într-un e-mail trimis persoanelor care sunt abonate la newsletterul său. Fostul președinte nu a scăpat ocazia de a solicita cu această ocazie contribuții financiare pentru campania sa, cerându-le susținătorilor să „contribuie pentru a salva America” și incluzând în e-mail și un link către contul său de strângere de fonduri, scrie BBC.

Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare

Donald Trump va deveni oficial primul fost preşedinte american care se va confrunta cu acuzaţii penale. Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels.

Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, neagă orice acuzație şi susține că totul este o „vânătoare politică”. De altfel, el a declarat că va pleda nevinovat la proces. Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...