Donald Trump, pus sub acuzare oficial, în fața Curții Supreme din New York

Data:

Share post:

Fostul președinte Donald Trump a sosit la biroul procurorului districtual din Manhattan unde se află în arest și în custodia poliției înainte de viitoarea sa punere sub acuzare.

Se așteaptă ca lui Trump să i se ia amprentele digitale ca parte a arestării, deși încă nu este clar dacă i se va face o fotografie de identificare. El va fi apoi adus într-o sală de judecată, unde va fi pus sub acuzare – o înfățișare care se așteaptă să fie rapidă și de rutină, dar care reprezintă un moment suprarealist și istoric în istoria SUA. Nu se așteaptă ca Trump să fie încătușat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecția constantă a forțelor de ordine.

O mulțime de oameni s-a adunat în fața tribunalului unde va începe procesul acestuia. În cursul acestei zile, Trump a calificat aducerea sa în fața instanței drept „o zi tragică pentru republica noastră” într-un e-mail trimis persoanelor care sunt abonate la newsletterul său. Fostul președinte nu a scăpat ocazia de a solicita cu această ocazie contribuții financiare pentru campania sa, cerându-le susținătorilor să „contribuie pentru a salva America” și incluzând în e-mail și un link către contul său de strângere de fonduri, scrie BBC.

Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare

Donald Trump va deveni oficial primul fost preşedinte american care se va confrunta cu acuzaţii penale. Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels.

Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, neagă orice acuzație şi susține că totul este o „vânătoare politică”. De altfel, el a declarat că va pleda nevinovat la proces. Donald Trump se va confrunta cu 34 de capete de acuzare.

Articole similare

A murit Sammy Basso, savantul italian care suferea de progeriei, o boală rară pe care o cerceta

Sammy Basso, om de știință italian renumit pentru eforturile de sensibilizare cu privire la progerie, boala genetică rară...

„Negustorul morții” din nou pe scena traficului de arme: Viktor Bout și legătura cu rebelii Houthi

Viktor Bout, fost traficant de arme rus eliberat în 2022 în urma unui schimb de prizonieri, a revenit...

Antarctica a înverzit. Semnal de alarmă tras de specialişti

Cercetătorii au descoperit că vegetația, în special mușchii, s-a extins semnificativ în Peninsula Antarctică din cauza încălzirii accelerate,...

De ce timpul este noua monedă a mutărilor: cum poți economisi timp cu ajutorul profesioniștilor

Mutarea într-o nouă locuință sau spațiu de birou poate fi o provocare logistică de proporții, însă, cu ajutorul...