Anul de tranziție după Covid la Spitalul Filantropia din Craiova, între provocări și realizări

Data:

Share post:

Anul 2022 a fost un an de tranziție pentru unitățile medicale, care au revenit treptat la activitatea dinaintea pandemiei, după o serie de restricții dure care au ținut secții închise sau doar parțial funcționale. Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova a înregistrat 53569 de pacienți care au primit asistență medicală în intervalul ianuarie-decembrie 2022, iar maternitatea spitalului a înregistrat 2238 de nașteri.

Pandemia a forțat spitalele să își ridice standardele și să depună proiecte pentru echipamente și aparatură medicală. Spitalul Filantropia a primit peste 3 milioane de euro pentru aparatură pentru laboratorul de analize medicale, testări PCR, dar și pentru echipamente importante pentru pacienți, precum CT, mamograf, aparate de radiologie fixe și mobile sau ecografe. Provocarea principală a anului 2022 a fost repoziționarea spitalului în a doua unitate medicală din județul Dolj pentru asigurarea asistenței medicale pentru o paletă largă de patologii.

Spitalul Filantropia a fost dotat cu aparatură medicală nouă, atât din fonduri proprii, cât și din bugetul local, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, astfel încât pacienții din regiune vor beneficia de investigații și tratamente îmbunătățite de acum înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...