O primărie din ţară a interzis trotinenele electrice pentru că ”au pus în pericol siguranța traficului rutier și pietonal”

Data:

Share post:

Trotinetele electrice gestionate de companiile Bolt și Uber (care deține trotinetele Lime) au fost retrase din Constanța, conform aplicațiilor mobile, unde se arată că aceste vehicule nu sunt disponibile, conform Info Sud-Est. Pe aplicații, se menționează că acest lucru se datorează încheierii sezonului, dar se promite revenirea lor în curând.

Cu toate acestea, Primăria Constanța, contactată de jurnaliștii de la ISE, a comunicat că autorizațiile de funcționare ale companiilor Bolt și Uber nu au fost prelungite pentru anul curent.

„Ca urmare a nenumăratelor încălcări ale regulamentului, documentele administrative eliberate pentru anul 2023 nu au fost extinse”, au precizat reprezentanții primăriei.

De asemenea, autoritățile locale consideră că trotinetele electrice ale celor două companii au reprezentat un pericol pentru siguranța traficului rutier și pietonal.

În legătură cu acest subiect, compania Bolt a declarat că „având în vedere succesul nostru din sezonul precedent și popularitatea trotinetelor în oraș, suntem încrezători că administrația ia în considerare dorințele localnicilor și a turiștilor, oferind opțiuni alternative de transport și facilitând evitarea aglomerației. Suntem pregătiți să reintroducem trotinetele electrice în Constanța imediat ce autoritățile locale vor permite acest lucru”, au afirmat reprezentanții companiei Bolt.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...