Barajele din zona de influență a cutremurelor din județul Gorj, verificate. Ce spun autoritățile

Data:

Share post:

Barajele din zona de influență a cutremurelor din județul Gorj funcționează în parametri optimi și în condiții de siguranță, dau asigurări reprezentanții Apelor Române care au efectuat un control în acest sens.  

Potrivit ABA Jiu, cu ocazia derulării verificărilor, s-a urmărit comportarea barajelor, a echipamentelor hidromecanice, precum și debitul de infiltrație.

Unul dintre barajele verificate este Valea de Pești.

„În cadrul inspecției vizuale a șefului de formație și a responsabilului UCC al SHI Petroșani s-au inspectat coronamentul barajului, paramentul amonte și aval, casa vanelor, casa puțului, echipamentul hidromecanic și debitul de infiltrații de la drenuri, constatându-se că nu s-au produs modificări privind funcționarea în siguranță a barajului. S-au executat manevre cu vana golirii de fund și vana conductei de alimentare cu apă a stației de tratare, s-au măsurat debitele de infiltrații care s-au încadrat în limitele admise, s-a verificat sistemul de alarmare prin pornirea sirenei aflată la casa puțului”, arată reprezentanții Apele Române.

În cazul Barajului Rovinari, s-au inspectat coronamentul barajului, cele cinci stavile din câmpul deversant, starea echipamentului hidromecanic de ridicare a stavilelor, tabloul de comandă și instalațiile electrice, precum și digurile de contur amonte și aval de priza de barare. Totodată, s-a ridicat și coborât una dintre stavile, s-a verificat sistemul de alarmare prin pornirea scurtă a sirenei.

La Ișalnița, s-au verificat coronamentul barajului, cele șase stavile din câmpul deversant, starea echipamentului hidromecanic de ridicare a stavilelor, tabloul de comandă și instalațiile electrice, precum și digurile de contur amonte și aval de priza de barare.

Totodată, reprezentanții ABA Jiu au verificat și Barajul Fântânele, aici urmărind: coronamentul barajului, paramentul amonte și aval, călugărul, echipamentul hidromecanic de ridicare a stavilelor și nivelul din puțurile hidrometrice de pe taluzul exterior, constatându–se că nu s-au produs modificări privind funcționarea în siguranță a barajului.

„De asemenea, s-au executat manevre la stavila golirii de fund, s-a inspectat pereul amonte, constatându-se că nu s-au produs fisuri sau tasări a plăcilor din beton, dar și faptul că nivelul apei în puțurile hidrometrice se află în limitele admise, nivelul apei în acumulare și debitul evacuat fiind în concordanță cu regulamentul de exploatare aprobat”, se mai arată în comunicatul Apele Române.

 

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...