Barajele din zona de influență a cutremurelor din județul Gorj, verificate. Ce spun autoritățile

Data:

Share post:

Barajele din zona de influență a cutremurelor din județul Gorj funcționează în parametri optimi și în condiții de siguranță, dau asigurări reprezentanții Apelor Române care au efectuat un control în acest sens.  

Potrivit ABA Jiu, cu ocazia derulării verificărilor, s-a urmărit comportarea barajelor, a echipamentelor hidromecanice, precum și debitul de infiltrație.

Unul dintre barajele verificate este Valea de Pești.

„În cadrul inspecției vizuale a șefului de formație și a responsabilului UCC al SHI Petroșani s-au inspectat coronamentul barajului, paramentul amonte și aval, casa vanelor, casa puțului, echipamentul hidromecanic și debitul de infiltrații de la drenuri, constatându-se că nu s-au produs modificări privind funcționarea în siguranță a barajului. S-au executat manevre cu vana golirii de fund și vana conductei de alimentare cu apă a stației de tratare, s-au măsurat debitele de infiltrații care s-au încadrat în limitele admise, s-a verificat sistemul de alarmare prin pornirea sirenei aflată la casa puțului”, arată reprezentanții Apele Române.

În cazul Barajului Rovinari, s-au inspectat coronamentul barajului, cele cinci stavile din câmpul deversant, starea echipamentului hidromecanic de ridicare a stavilelor, tabloul de comandă și instalațiile electrice, precum și digurile de contur amonte și aval de priza de barare. Totodată, s-a ridicat și coborât una dintre stavile, s-a verificat sistemul de alarmare prin pornirea scurtă a sirenei.

La Ișalnița, s-au verificat coronamentul barajului, cele șase stavile din câmpul deversant, starea echipamentului hidromecanic de ridicare a stavilelor, tabloul de comandă și instalațiile electrice, precum și digurile de contur amonte și aval de priza de barare.

Totodată, reprezentanții ABA Jiu au verificat și Barajul Fântânele, aici urmărind: coronamentul barajului, paramentul amonte și aval, călugărul, echipamentul hidromecanic de ridicare a stavilelor și nivelul din puțurile hidrometrice de pe taluzul exterior, constatându–se că nu s-au produs modificări privind funcționarea în siguranță a barajului.

„De asemenea, s-au executat manevre la stavila golirii de fund, s-a inspectat pereul amonte, constatându-se că nu s-au produs fisuri sau tasări a plăcilor din beton, dar și faptul că nivelul apei în puțurile hidrometrice se află în limitele admise, nivelul apei în acumulare și debitul evacuat fiind în concordanță cu regulamentul de exploatare aprobat”, se mai arată în comunicatul Apele Române.

 

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...