Bărbaţi condamnaţi după o petrecere gay încheiată cu o tâlhărie

Data:

Share post:

Doi bărbați care au participat la o petrecere cu tentă gay organizată în Suceava, au fost condamnaţi definitiv de magistrații de la Judecătoria Suceava, sub acuzația de tâlhărie calificată.

Potrivit sentinţei Curţii deApel Suceava, cei doi au fost condamnaţi după ce au tâlhărit un participant la o petrecere gay. Valeriu Ionuț D. va trebui să stea patru ani după gratii pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

La rândul său, Cristian Vasilică B. a primit o pedeapsă de doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Magistraţii i-au stabilit şi un termen de supraveghere de trei ani și șase luni. În acest timp bărbatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Botoșani ori în cadrul Primăriei orașului Bucecea, pe o perioadă de 90 de zile. Acesta nu a făcut apel împotriva sentinței pronunțate de Judecătoria Suceava.

Timp de doi ai cei doi botoşăneni nu vor avea voie să comunice cu victima sau să se apropie de locuinţa acesteia. De asemenea aceştia trebuia să îi plătească suceveanului, în solidar, suma de 154,46 lei (daune materiale) și suma de 17.000 de lei (daune morale).

Idilă începută pe un site de matrimoniale

Cei doi botoşăneni au fost arestaţi preventiv pe, 3 ianuarie, de magistrații de la Judecătoria Suceava, sub acuzația de tâlhărie calificată. Asta după ce suspecții, Cristian Vasilică B. și Valeriu Ionuț D. l-ar fi jefuit pe un sucevean în vârstă de 43 de ani.

„Idila” dintre cei trei ar fi început în seara zilei de 28 decembrie 2022, când suceveanul i-ar fi contactat pe cei doi botoșăneni prin intermediul unui site de matrimoniale. Așteptați de gazdă chiar în gară, cei doi au fost duși într-un apartament din cartierul Burdujeni, unde a avut loc petrecerea. Doar că la plecare cei doi botoșăneni au avut pretenția să fie plătiți pentru ”deplasarea” de la Suceava. Așa a izbucnit un scandal, suceveanul considerând că nu are nici o obligație financiară față de cei doi invitați.

Ce s-a întâmplat este greu de spus, dar suceveanul a sunat la 112 și a cerut ajutorul poliției pe motiv că botoșănenii l-ar fi lovit, l-au sechestrat și l-au violat, după care l-ar fi prădat, sustrăgându-i mai multe bunuri, dar și bani, prejudiciul total fiind estimat la 8.000 de lei.

Percheziţii organizate de poliţişti

Ancheta a continuat așa că pe 2 ianuarie a.c., polițiștii suceveni de la Biroul de Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de percheziție pe raza județului Botoșani, la locuințele suspecților din comuna Corni și din orașul Bucecea.

Cei doi suspecți au fost ridicați de polițiști, cu tot cu câteva dintre bunurile sustrase din locuința din Suceava. Cercetările nu au confirmat acuzațiile de viol și lipsire de libertate, însă cei doi botoșăneni au fost conduși pentru audieri la sediul Poliției Municipiului Suceava, fiind reținuți pentru 24 de ore sub aspectul comiterii de tâlhărie calificată.

Pe 3 ianuarie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă față de cei doi inculpați. Pe baza probelor adunate de polițiști, magistrații au dispus arestarea celor doi pentru o perioadă de 30 de zile, dar decizia nu este definitivă și poate fi contestată la tribunal.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...