Cât durează dragostea. Cercetătorii britanici au publicat studiul chiar de Dragobete

Data:

Share post:

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu despre cât de mult durează dragostea într-un cuplu. Aceștia au analizat obiceiurile de zi cu zi și au ajuns la o concluzie care nu este tocmai satisfăcătoare. Află cât durează, de fapt, dragostea și cum se schimbă ea pe parcursul relație

Cercetătorii britanici au efectuat un studiu în care au analizat modul în care comunică partenerii, pentru a afla cât durează dragostea într-un cuplu. La studiu au participat 1.000 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani implicați într-o relație de cuplu.

Măsurarea intensității iubirii pe parcursul relației este un demers dificil, însă specialiștii au analizat evoluția sentimentelor cu ajutorul timpului petrecut pe telefon. La începutul relației, partenerii comunică, în medie, aproximativ 41 de minute pe zi. O dată cu trecerea timpului, scade și durata interacțiunilor. După doi ani de relație, partenerii comunică numai 19 minute pe zi, adică la mai puțin de jumătate.

Cât timp durează dragostea într-un cuplu

Potrivit studiului făcut public de Dragobete, în primele luni de relație, partenerii răspund mai repede la apeluri la mesaje. O treime din participanți au mărturisit că, la începutul relației, verificau obsesiv telefonul pentru a vedea dacă l-a căutat partenerul. Discuțiile la telefon cu noua iubită sau iubit le confirmau faptul că partenerul este interesat și că relația merge în direcția bună.

Pe măsură ce trece timpul, partenerii nu mai sunt atât de obsedați de conversații la telefon. Răspunsul celor 1.000 de participanți arată că dragostea ține doar 11 luni. După această perioadă, interacțiunile telefonice se diminuează, iar pasiunea începe să se stingă.

„Cei mai mulți dintre noi stăm pe telefon în cea mai mare parte a zilei și este important să facem acel timp de ecrane valoros prin menținerea legăturilor cu cei care contează pentru noi. Așa cum arată studiul, un mesaj text trimis persoanei iubite îi poate aduce un zâmbet pe chip”, a declarat Bond Zhang, directorul Honor UK, un producător de telefoane mobile care a comandat studiul, citat de publicația Mirror.co.uk.

În urma studiului efectuat, cercetătorii britanici pot spune cât durează dragostea. Dacă ne luăm după convorbirile telefonice, pasiunea începe să se stingă după aproximativ 11 luni jumătate.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...