Cazul unui chelner din Caracal bătut de un locotenent american de la Baza NATO din Deveselu, clasat de Parchetul Militar. Motivul

Data:

Share post:

Cazul unui chelner din Caracal care, anul trecut a fost bătut de un locotenent american de la Baza NATO din Deveselu a fost clasat de Parchetul Militar.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, clasare a fost dispusă de procurorul miltiar nu că nu ar exista ci ca urmare a renunţării de către România a jurisdicţiei penale asupra soldaţilor SUA staţionaţi pe pe teritoriul naţional.

Incidentul s-a petrecut în anul 2022, când chelnerul de la un restaurant din Caracal a fost luat la bătaie de soldatul american.

Persoana vătămată a făcut o plângere penală pe numele americanului, iar procurorul a clasat-o.

„Umilire în propria țară. Cazul bărbatului bătut de către un soldat american(locotenent) de la baza Deveselu, în timp ce acesta îl servea la masă într-un restaurant din Caracal, s-a clasat de către parchetul militar.  Explicația este simplă: nu că nu ar fi fost bătut însă în 2001 România era de acord să renunțe prin acordul din 30 octombrie 2001 că faptele GRAVE ale militarilor americani să nu fie cercetate de către jurisdicția română ci , poate, de către aceea americană. Procuror de caz: Pîrlog Bogdan”, transmite avocatul Cuculis.

Clasarea parchetului:

 

 

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...